Hoşgeldiniz  

YILMAZ VURAL ‘KADIN FUTBOLUNA GEREKEN İLGİ GÖSTERİLEMİYOR’

admin | 13 Mayıs 2017 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Spor, Türkiye A- A+

İzmir’in 1. Lig ekibi Göztepe ve Türk futbolunun sempatik hocası Yılmaz Vural, futbolun genel sorunları çözemediği için kadın futboluna gereken ilginin gösterilemediğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zorlu bir lig mücadelesi verdiklerini kaydeden ilk altıya girebilmek için hep galip gelmek zorunda olduklarını kaydeden 1. Lig ekibi Göztepe’nin hocası Yılmaz Vural Ataşehir’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hep şikayet ettiği büyük takıma gidememenin Göztepe’yi çalıştırmaya başlaması ile ortadan kalktığını söyledi.

FUTBOLUN ERKEK OYUNU OLARAK GÖRÜLMESİ YANLIŞ

Kadın futbolu ile ilgili görüşlerini dile getiren Yılmaz Vural, futbolun erkek oyunu olarak görülmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak, Avrupa’da kadın futbolunun başarılı, çok önemli örnekleri olduğunun altını çizdi. Kadın futbolunun, erkek futbolu kadar önemsendiğini Almanya’da yakından bildiğini kaydeden Yılmaz Vural, dünya şampiyonalarında başarılı olan kadın futbol ekipleri var.

ERKEK FUTBOLUNUN SORUNLARINI ÇÖZÜLEMEDİĞİ İÇİN KADIN FUTBOLUNA YÖNELEMEMİYORLAR

Yöneticilerin erkek futbolunun sorunlarını çözemediği için kadın futboluna yönelemediğinin altını çizen Yılmaz Vural, kadın futbolu ile ilgili, “Kadınlarımızı niye futbolun içinde değerlendirmeyelim? Niye bu organizasyonun içinde olmasın? Buna anlam vermek mümkün değil.”diye konuştu.

GÖZTEPE 1925’TE KURULMUŞ, KULÜPLEŞMEYİ TAMAMLAMIŞ

1925’te kurulmuş, ekonomik sorunlarını çözmüş, kulüpleşmede büyük adımlar atmış, İzmir’de köklü bir camia. Yeni stadyumunda onayı çıktı. Mayıs ayında kazma vuruluyor. 22 bin kişilik stadı olacak. 2 tane 130 dönümlük arazi alındı. Biri Torbalı’da biri Menderes’te… Birisi üst yapıya birisi de alt yapıya çok önemli tesis kazandırılıyor. Sanırım 2 sene içinde bu çalışmalar bitecek. Tesisleşmesini, kulüpleşmesini de tamamlamış bir ekip olarak bu gün olmazsa yarın mutlaka olması gereken yere gelecektir.

FUTBOLDA DEVAMLILIK SONUÇLA İLİŞKİLİ

Göztepe’de uzun vadeli planları olduğunun altını çizen Yılmaz Vural, her takıma gelirken uzun vadeli planlarla gelindiğini ancak, futbolda devamlılığın sonuçla ilişkili olduğunu, arzu edilen sonuç alınmazsa devem etmenin mümkün olmadığını kaydetti.

ŞAMPİYONLUĞA BEŞİKTAŞ DAHA YAKIN

Süper ligde şampiyonluğa Beşiktaş’ın daha yakın olduğunu ifade eden Yılmaz Vural, Futbolun gidişatı Beşiktaş’ın aleyhine gelişmezse iyi oynayan, iyi takım, moralli, stadıyla birlikte çok büyüyen Beşiktaş’ın sezonu şampiyon tamamlama olasılığının yüksek olduğunu kaydetti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.