Hoşgeldiniz  

Yeşilay ‘Gençlik Liderini’ Ataşehir’de Arıyor

admin | 16 Şubat 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

yeşilay_ataşehir (2)Yeşilay İstanbul Milli eğitim Okullarında, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Yeşilay Kulüpleri aracılığı ve Madde Bağımlılığı ile mücadele edecek liderler arıyor.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği, İstanbul Özel Aydın Üniversitesi’nin eğitim desteği sağladığı ve Yeşilay’ın İstanbul’da 39 ilçede yürüttüğü “İstanbul’daki Resmi İlköğretim Okullarının Yeşilay Kulüpleri Aracılığıyla Madde Bağımlılığı Mücadelesi Projesi” Ataşehir’de 15.2.2013 günü Ataşehir Novada AVM’nin 4. Katındaki yeni açılan Ataşehir Nikah Sarayı’nın salonunda gerçekleşti.

Ataşehir Nikah Sarayı’nın salonunda seminerin Ataşehir bölümü sabah ve öğle olmak üzere iki oturum olarak gerçekleştirilirken katılımcı öğrencilere “ön test ve son test” olarak nitelendirilen iki adet test tekniği uygulanarak eğitimin amacına ulaşmasının ve lider özelliği olan öğrencilerin tespitinin amaçlandığı ifade edildi.

Yeşilay’ın yürüttüğü Madde Bağımılığı Mücadelesi; İstanbul’da 39 ilçede ve her ilçenin Resmi İlköğretim Okullarının her birinden 5 temsili öğrencinin katıldığı, ilçe ölçeğinde düzenlenen seminerlere katılımı ile gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek bu seminerlerde; bu amaçla geliştirilmiş eğitim materyallerini okullarda yapacakları, Yeşilay kulübü çalışmalarında; kulüp üyesi diğer arkadaşlarına aktarmaları ve bunun diğer öğrencilerle paylaşılması sonucu, bağımlılıkla mücadelede etkin gelişme kaydetmeyi planlarken, öğretmenlerin de denetim ve gözetiminin sağlanması amaçlanıyor.

İstanbul’da 39 ilçede geçekleştirilen İstanbul’daki Resmi İlköğretim Okullarının Yeşilay Kulüpleri Aracılığıyla Madde Bağımlılığı Mücadelesi Projesi” Ataşehir ve Ümraniye’den sonra 18.02.2013 tarihinde Avcılar ve Esenyurt ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.