Hoşgeldiniz  

YEŞİL POTA TEMİZ DOĞA PROJESİ 4. YILINDA

admin | 30 Kasım 2015 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet, Spor A- A+

Atasehir_Yesil_PotaAtaşehir Belediyesi, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Ülker Sports Arena ortaklığındaki “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi ile atık toplayan öğrenciler basketbol maçı izliyor.

Ataşehir Belediyesi, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Ülker Sports Arena ortaklığında 2012 yılında başlatılan ve bu yıl 4. yılında olan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında en çok ambalaj atığı toplayan öğrenciler, Ülker Sports Arena’da basketbol maçı izleme fırsatını yakalıyor.

Proje kapsamında daha yeşil bir dünya için öğrencilerin topladıkları geri dönüşümlü ambalaj atıkları sayesinde; ağaçların kesilmesi önleniyor, benzin ve elektrik tasarrufu sağlanıyor ve tonlarca karbondioksitin salımı engelleniyor. Bugüne kadar projeye destek veren okullardaki öğrenciler toplam 160 bin 450 kg ambalaj atığı toplama başarısını gösterdiler. Toplanan ambalaj atıkları sayesinde 1.365 ağacın kesilmesi önlendi, 1.602 litre benzin, 773.958 kW elektrik tasarrufu yapıldı ve 83 ton CO2 (Karbondioksit)’nin salımı engellendi.

Bu yıl projede yenilikler bulunuyor. Gripin grubu projenin yüzü olacak ve çocuklarla birlikte basketbol maçlarını izleyecek. Çocuklar maçlar öncesinde çeşitli gösterileri izleme şansını da yakalayacak. Ayrıca Ataşehir Belediyesi’nin kardeş belediyeleri olan Malatya Arguvan, Erzurum Çat ve Tunceli Pürümür ilçelerinden 30 çocuk Ataşehir’li kardeşleriyle birlikte maçları izleyecek.

Maç programı:

27.12.2015 – Fenerbahçe-Royal Halı Gaziantep

13.03.2016 – Fenerbahçe-Demir İnşaat Büyükçekmece

08.05.2016 – Fenerbahçe-Muratbey Uşak Sportif

Temiz Doga

Yesil_Pota

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.