Hoşgeldiniz  

“YEŞİL POTA TEMİZ DOĞA”, “GRİBİN” İLE DAHA KEYİFLİ

admin | 28 Aralık 2015 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Spor A- A+

atasehir_temiz_doga_yesi_pota (1)Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO işbirliği ile Fenerbahçe Spor Kulübü, “Yeşil Pota Temiz Doğa” ile çevre bilinci ve basketbol sevgisini pekiştiriyor.

“Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi “Gribin” ile bu yıl daha keyifli

Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO işbirliği ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de katkılarıyla; çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında bu yıl çocuklar için gün boyu süren çeşitli etkinlikler düzenledi.

atasehir_temiz_doga_yesi_pota (13)

Bu yıl 4. yılında olan projede yenilikler bulunuyor. Proje kapsamında Ataşehir Belediyesi’nin kardeş belediyeleri olan Malatya Arguvan, Erzurum Çat ve Tunceli Pülümür ilçelerinden gelen çocuklar, Ataşehirli kardeşleriyle birlikte maçları izleyecekler. Projenin yeni yüzü olan Gripin grubu çocuklarla buluşacak ve çocuklar için eğlenceli gösterililer yapılacak.

“Yeşil Pota Temiz Doğa” projesinin bu yılki ilk etkinliğinde; Malatya-Arguvan’dan gelen en çok geri dönüşümlü atık toplayan 12 öğrenci ve 2 öğretmen ağırlandı.

atasehir_temiz_doga_yesi_pota (14)

Proje kapsamında 26 Aralık Cumartesi günü Malatya Arguvan Atmalılar İlköğretim Okulu öğrencileri için İstanbul gezisi düzenlendi. İlk olarak Topkapı Sarayı’nı gezen öğrenciler, daha sonra Sapphire Seyir Terası’ndan İstanbul manzarasını keyifle izlediler ve Sky Ride İstanbul simülasyonunu doyasıya yaşadılar. Sonrasında ise İstanbul Akvaryum’u gezerek keyifli bir günü noktaladılar.

27 Aralık Pazar günü ise Malatya-Arguvanlı öğrenciler “Gribin” ile kahvaltıda buluştular. Çocuklar grup üyeleriyle sohbet edip kendilerine soru sorma imkânı buldular. Ayrıca Ataşehir Belediyesi tarafından öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi.

atasehir_temiz_doga_yesi_pota (5)atasehir_temiz_doga_yesi_pota (6)

Ataşehir’de en çok geri dönüşümlü atık toplayan ilk 3 okulun öğrencileri ve misafir öğrenciler için Ataşehir Belediyesi Cemal Süreyya Etkinlik Salonu’nda saat 14.00’de başlayan İrem ve köpeği Cash ile İllüzyonist Volkan Tunç’un gösterilerinden sonra, öğrenciler Fenerbahçe-Royal Halı Gaziantep maçını Ülker Sports Arena’da hep birlikte izlediler.

Ataşehir Belediyesi tarafından çocuklara çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla çevre kitapları ve çanta ile tişört hediye edildi.

Büyük bir heyecan ve coşku ile maçı izleyen öğrenciler, kendilerine maç izleme imkanı sağlandığı için Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

atasehir_temiz_doga_yesi_pota (8)

Proje kapsamında daha yeşil bir dünya için öğrencilerin topladıkları geri dönüşümlü ambalaj atıkları sayesinde; ağaçların kesilmesi önleniyor, benzin ve elektrik tasarrufu sağlanıyor ve tonlarca karbondioksitin salımı engelleniyor. Bugüne kadar projeye destek veren okullardaki öğrenciler toplam 160 bin 450 kg ambalaj atığı toplama başarısını gösterdiler. Toplanan ambalaj atıkları sayesinde 1.365 ağacın kesilmesi önlendi, 1.602 litre benzin, 773.958 kW elektrik tasarrufu yapıldı ve 83 ton CO2 (Karbondioksit)’nin salımı engellendi.

atasehir_temiz_doga_yesi_pota (10)atasehir_temiz_doga_yesi_pota (15)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.