Hoşgeldiniz  

Yenisahra’da Kadınların Kurs Binası Tamamlandı

admin | 20 Mart 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Genel, Manşet, Özel Haber A- A+

yenisahra muhtarlık_kursYenisahra Mahallesi sakini bir gurup kadının Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der ve Namık Sürmen’den istedikleri kurs binası yapımı tamamlandı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Yenisahra Mahallesi sakini bir gurup kadın bir süre önce mahalleyi ziyaret eden Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der ve Namık Sürmen’den boş zamanlarını değerlendirecekleri kurs istemişlerdi.

Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Namık Sürmen ve Abdullah Der, Mahalle Muhtarı Şeref Uzun aracılığı ile kendilerine iletilen talepleri yerinde almak için Yenisahra Mahallesi sakin kadınlarla buluşmuş, kadınların taleplerinin karşılanabilir olduğu ve kadınların gelir getirecek, aile bütçesine katkı sağlayacak alanlarda eğitimlerine yönelik kurs binası yapımı hazırlıklarına en kısa sürede başlanacağı sözü vermişlerdi.

Birkaç ay gibi kısa bir sürede Yenisahra Muhtarlığı yanında inşası tamamlanan prefabrik kurs binası kısa süre içerisinde hizmete açılacak. Yenisahralı kadınların gelir getirici ve aile bütçesine katkı sağlayacak mesleki ve beceri geliştirme kursları açılıyor. Seçimlere kadar açılması beklenen kurs binasında 4 derslik ile bir de kadınların spor yapabileceği, içerisinde jimnastik aletlerinin de bulunduğu bir spor salonu bulunuyor.

Konu ile ilgili açkılamalarda bulunan Yenisahra Muhtarı Şeref Uzun seçim çalışmalarına zaman ayıramadan kurs binasının tamamlanması için çalıştığını ifade etti. Uzun, yapımı tamamlanan kurs binasının açılışının ön taleplerle belirlenen kurs alanlarının tespiti ile öğretmen taleplerinin karşılanması sonrası eğitimlere başlanacağını söyledi. Şeref Uzun, duyuru yapılmadığı halde şu ana kadar 150 civarında ön kayıt talebinin olduğunu belirtti.

4 derslik bir spor salonu ve bir de idari bölümden oluşan binada; Biçki – Dikiş, Bilgisayar, Kek – Pasta, Kuaför ve Ahşap Boyama alanlarında ön talepler doğrultusunda açılacak kurslarda eğitime kısa sürede başlanacağını ifade eden Şeref Uzun, kurs binasının yanında bulunan alana Taziye Evi yapımı çalışmalarına kısa zamanda başlanacağının haberini verdi.

Yakınlarını kaybeden Yenisahra sakinlerinin taziyeleri kabul edeceği ve taziye yemeklerinin de verileceği bir Taziye Evi ihtiyacı olduğunun altını çizen Muhtar Şeref Uzun, hedefinin kısa zamanda bu eksikliğin de giderilerek; Yenisahra Mahallesi’nin bir taziye evine sahip olmasını sağlayacağını ifade etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.