Hoşgeldiniz  

Yenisahra ve Barbaros’un İmar Planı Haftaya Tamam

admin | 01 Aralık 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

 Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı, Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde AB Bakanı ve Başmüzakereci Egmen Bağış’ın katılımı ile gerçekleşti.

Yenisahra ve Barbaros’un İmar Planı Haftaya Tamam

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde Ethem Sancak, Egmen Bağış ve Belma Satır’ın katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir’in İmar Planları ile ilgili açıklamalar öne çıktı.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’ndeki Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’na; Ak Parti Genel  Merkez  Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı Ethem Sancak, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti İstanbul Milletvekili M. Belma Satır, İBB Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, İBB Meclis Üyesi Mustafa Cevat Arzık, Ak Parti İstanbul İl Yöneticileri, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Ak Parti Ataşehir İlçe Yöneticileri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda partili ile birlikte Ataşehirli katıldı.

RESİMLER İÇİN Tıkla

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’nda sorumluluk bölgeleri değişen, Ataşehir sorumluları, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti İstanbul Milletvekili M. Belma Satır’a plaket verildi. Ataşehir teşkilatı tarafından Bağış ve Satır’a yeni görev yerleri Maltepe’de başarılar dilediler.

Ağırlıklı olarak Ataşehir’in sorunlarının konuşulduğu danışma toplantısında konuşmacılar Ataşehir Belediyesi’nin iyi yönetilemediği ve Ataşehir’in bu seçimde mutlaka Ak Partili belediye ile buluşturulacağı konusunda kararlılıklarını ifade ettiler.

Ataşehir’in İmar Planları Şimdiden Ataşehirlilere Hayırlı Olsun

Ataşehirlinin en önemli sorunu imar konusunda açıklamalarda bulunmak üzere kürsüye davet edilen İBB Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş konuşmasında; Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarının hazır olduğunu ve önümüzdeki hafta başlayacak İBB Meclisi görüşmelerinde gündemde olduğunu, birkaç gün içerisinde görüşülüp meclisten çıkacağını beklediğini söyledi. 20 dönümlük büyük adalarda bölge halkını memnun edecek yoğunlukta bir imar planının hazırlandığını belirti.

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin de imar planlarının taslak olarak hazır olduğunu söyleyen İBB İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, bir sonara ki etapta sıranın bu mahallelerin imar planlarında olduğunu, daha sonra sırayla Ataşehir’in tamamının imar planlarının çıkarılmaya çalışıldığını ifade etti.

İstanbul Metropolitan Planı’nda Ataşehir’in Merkezi Alan (MA)  olarak belirlendiğini ifade eden İBB Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, Planda Ataşehir’in İstanbul ve bölgenin finans merkezi olarak işaretlendiğini belirtti.

İBB İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “1/100 000 İstanbul Metropolitan Planı’nda sanayinin şehir dışına çıkartılıp Marmara Denizi’nin çevresine dağıtılması ve İstanbul’un; Kültür, Kongre ve Turizm Merkezi olması planlandı. Buna bağı olarak planda hizmet sektörü ağırlık olarak ön görüldü.”

“ İstanbul Metropolitan Planı’nda Ataşehir’in yeri çok önemli.”diyen Sefer Kocabaş; “Ataşehir öncelikle finans merkezi olarak belirlendi. Bunun dışında kalan kısımların da ticaret ve hizmet alanı olarak planlanmasına karar verildi. Ataşehir’i yaşanılabilir şehir yapma gayretiyle çalışıyoruz. Ataşehir’in kalan mahallelerinin planlarını da hazırlayacağız. İçerenköy, Küçükbakkalköy ve Ataşehir’in bütün mahallelerinin planları biz gitmeden çözülmüş olacak. Ataşehir’in imar planları şimdiden Ataşehirlilere hayırlı olsun. İstanbul’un sorunlarının çözümü için gayret gösteriyor, parti ayrımı yapmadan kimseyi ötekileştirmeden çalışıyoruz.”

Danışma tplantısının sonunda Ak Parti ile bütünleşen HAS Parti’nin Ataşehir İlçe Teşkilatı ve HAS Partili bir guruba; Ak Parti Genel  Merkez  Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyesi Ethem Sancak, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Miletvekili Belma Satır ve Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu tarafından rozetleri takıldı.

 

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.