Hoşgeldiniz  

YENİSAHRA İMARIYLA ‘DÖNÜŞÜM’ HAREKETLENDİ

admin | 11 Haziran 2016 | Ataşehir, Emlak, Genel, Gündem, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber A- A+

0Askıdan inen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revize Nazım İmar Planı’nın itiraz süreci tamamlanırken bölgede proje çalışması yapan firmalar atağa geçti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek RNİP kapsamında Yenisahra’da “Mahalle Konsepti” ve “yeniden İstanbul” sloganı ile proje çalışması yürüten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, sürecin aksamaması kaydıyla, Yenisahra’da ilk kazmayı vuran firma olacaklarını söyledi.

Bir süre önce Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revize Nazım İmar Planı itirazlar nedeni ile revize edilip yeniden İBB Meclisinin onayından geçtikten sonra askıya çıkmıştı.

İTİRAZLAR İBB TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLİYOR

Yasal askı ve aynı zamanda itiraz süresi olan bir ayın tamamlanması sırasından askıdan inen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek RNİP ile ilgili itirazlar İBB tarafından değerlendiriliyor.

İBB ve İlçe belediye yetkililerinin verdiği, “plan hızla çıkartılacak” mesajı, bu konuda gösterdikleri iyi niyet ve irade proje üretmek üzere bölgede çalışan ve hedefledikleri alan üzerinde önemli imza oranı yakalamış olan firmaları hareketlendirdi.

GÜVENLİKSİZ VE SAĞLIKSIZ KONUTLAR

Bu gelişme; güvenliksiz ve sağlıksız konutlarda yaşamak zorunda olduklarının, hızla dönüşüme ihtiyacı farkında olan Maliklilerin de bir süredir tükenme noktasına gelen umutlarını tekrar yeşertti.

Yenisahra’da “Mahalle Konsepti” ve “Yeniden İstanbul” sloganıyla proje çalışmalarına başlayan ilk firmalar arasında yer alan DKY İnşaat, bölgede çalışmaya ilk başlayan firma niteliği yanında, “İl kazma vuran firma” özeliğini de kazanmak istiyor.

YENİSAHRA İMAR PLANI’NIN DA SONA YAKLAŞILDI

Planın askıdan inmesi ile birlikte yapılan firma içi değerlendirme sonucunda Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revize Nazım İmar Planı’nın da sona yaklaşıldığı görüşünün hakim olduğunu ifade ederek, Çalıştıkları alandan temsilciler ve maliklerle daha da yakın çalışma kararı aldıklarını ifade etti.

DKY İNŞAAT GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Geçtiğimiz günlerde Yenisahra’daki ofislerinde firma yetkilileri ve temsilcileri ile toplanan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya yönetimi planla ilgili gelişmeleri değerlendirmişti.

MALİKLER, ÖNDE GELENLERLE TOPLANTI

Son toplantıda ise; DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya,  beraberinde Genel Müdür Ali Akyüz ve şehir plancısı Aytaç Ökebaşla’dan oluşan ekip, bölgedeki maliklerin bir kısmı ve bölgenin önde gelenlerinin katıldığı bir toplantıda gelinen son durumu değerlendirdi.

ALİ DUMANKAYA, “GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP ETDİYORUZ”

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revize Nazım İmar Planı sürecinden umutlu olduklarını kaydeden DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, proje alanındaki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini ifade ederek; “Kimseyi mağdur etmek, kimseden beddua almak niyetinde değiliz. Projelerimizde herkes hakkını alacak. Yenisahra’daki projemizi etaplandırdık. İmzalarını tamamladığımız ilk etapta en kısa zamanda kazmayı vurmak istiyoruz. Şu anda bölgede hazırlıları en ileride firmayız. Plan çıkınca ilk kazmayı vuran firma bizi olmak istiyoruz” dedi.

SÜREÇ AKSAMAZSA İLK KAZMA 2017 NİSAN’DA

Yaptıkları özel görüşmelerden çaldıkları bilgilerle planın Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek  Uygulama Planının Eylül – Ekim gibi İBB’ye onaya gideceği öngörüsünün olduğunu kaydeden DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bütün taraflarda sürecin hızla tamamlanması yönünde irade gördüklerini belirterek; “Sürecin aksamaması, Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek  Uygulama Planının Eylül – Ekim gibi İBB’ye onaya gidip yıl sonuna kadar onaylanması kaydıyla, Nisan ayı gibi bölgedeki projemizin ilk etabında ilk kazmayı vururuz. Her şey yolunda giderse Yenisahra’da ilk kazmayı vuran biz olmak istiyoruz. Bölgede proje çalışması yapan ilk firmayız, ilk kazmayı vuran firma olmak istiyoruz” dedi.

İMZA VERMEME GEREKÇELERİNİ SORDU

Proje alanlarındaki imza eksikliklerine dikkat çeken DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, toplantıya katılan ve henüz imza vermemiş olan maliklerden imza vermeme gerekçelerini sorup, imza verenlerin de sürecin hızlanmasında desteğini isteyerek; “Bundan sonra daha sık bilgilendirme toplantıları yapacağız. Rıza ile sonuca gitmek istiyoruz. Yasanın tanıdığı zorlama seçeneğini kullanmak istemiyoruz. Planın son aşamasından sonra proje alanındaki maliklerle daha sık görüşerek kaygıları hakkında bilgiler vereceğiz. İmza sürecini tamamlayan ilk etaptan projemizi uygulamaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.