Hoşgeldiniz  

YENİSAHRA DÖNÜŞÜM MAĞDURİYETLERİ TOPBAŞA İLETİLDİ

admin | 14 Mart 2017 | Ataşehir, Emlak, Genel, Gündem, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber A- A+

atasehir_imar_kadir_topbasGeciken imar planları nedeni ile dönüşüm projesi yürüten firmaların çalışmalarının yarım kalması ile gündeme gelen yıkımla Yenisahra’da yaşanacak mağduriyet İBB Başkanı Kadir Topbaş’a iletildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’daki Çankırılı idarecilerin buluştuğu İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) tarafından Bağcılar’da düzenlenen toplantıya katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’a Yenisahra Mahallesi’nin bir bölümünde yaşanacak olası dönüşüm mağduriyetleri hakkında bilgi verildi.

Zekeriya Açıkgöz’ün Genel Başkanlığındaki ÇANDEF tarafından “Çankırılı Yöneticiler Buluşuyor” adıyla düzenlenen toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile itvhaber.com adına kısa bir görüşme gerçekleştiren Recep Kenan, 2012 yılında gündeme gelen ve hala yürürlüğe giremeyen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revize Nazım İmar Planın gecikmesi ile enerji ve su aboneliklerin iptal edilerek kesilmesi ve yıkım bildirimlerinin tebliğ edildiği bölgedeki vatandaşların sokakta kalma tehlikesi ile yüz yüze geldiği bilgisi iletilerek vatandaşların kaygısı dile gtirildi.

Konuyla yakından ilgilenen, vatandaşların sokakta kalma kaygısına duyarsız kalmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yönlendirmesi ile konu tarafımızdan aynı toplantıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sefer Kocabaş’a iletildi. Bilgiler ışığında konunun araştırılacağını kaydeden Başkan Danışmanı Sefer Kocabaş, yakın zamanda konu ile ilgili gelişmelerden haberdar edileceği söylendi. İBB Başkanlığı tarafından gelişmeler hakkında verilecek bilgileri itvhaber.com üzerinde vatandaşlara duyurulacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.