Hoşgeldiniz  

Yeni Yılın İlk Meclisi Toplantısı Yapıldı

admin | 07 Ocak 2015 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Manşet A- A+

Atasehir_meclis_2015Ataşehir Belediye Meclisi 2015 Yılının ilk toplantısını 5 Ocak 2015 günü mazeret izinli olan 1. Başkanvekili Sadi Özata yerine İnan Bektaş’ın başkanlığında yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

2015 yılı ilk toplantısı Ocak ayı 1. Oturumu ile başlarken mazeretli olarak izinli olan 1. Başkanvekili Sadi Özata yerine İnan Bektaş’ın başkanlığında Başkan Battal İlgezdi’nin katılımı ile yapıldı.

Oturumun başında gündem dışı söz alan Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Yeni Yıl ve Mevlid Kandili kutlama mesajını ilettikten sonra 100. Yılında vatan savunması uğruna kış koşullarında canlarını veren Sarıkamış şehitlerine rahmet diledi.

İlhami Yılmaz’dan Avrupa Gezisi Gözlemi

Ayrıca İlhami Yılmaz, meclis üyelerinden bir grubun geçekleştirdiği Avrupa seyahatinde Viyana, Varşova ve Prag’a yaptıkları seyahat sırasında yerle yönetim ve kent yönetimi ile ilgili gözlemler yaptıklarını ve bu gözlemlerin bundan sonraki dönemde yerel yönetimi çalışmalarındaki katkısında meclis üyelerinin yararlanacağına inandığını söyleyerek gezinin düzenlenmesindeki katkısından dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye üyeler adına teşekkür etti.

İlhami Yılmaz Avrupa gezisindeki gözlemlerinde, kaldırımların yüksekliği ve genişliğinin dikkat çektiğini, yüksekliğin 5 cm, genişliğin ise 3 – 4 metreyi bulduğunu ve kaldırımlarda çöp konteynırlılarının olmadığını, sadece kağıt atıklar için kuruların bulunduğunu, sokakta hiç sokak hayvanı olmadığını gördüklerini söyledi. Ayrıca Yılmaz, denetleme sonrasında hazırlanan Sayıştay raporu hakkında bilgi verdi.

Projeler Ataşehir’in Ulaşımını Rahatlatacak

Daha sonra gündem dışı gündem ile ilgili söz alan Ak Parti Ataşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık’da Yeni Yıl ve Mevlid Kandili kutlama mesajını ilettikten sonra 100. Yılında vatan savunması uğruna kış koşullarında canlarını veren Sarıkamış şehitlerine rahmet diledi.

Avrupa gezisi için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye arkadaşları adına teşekkür eden Cevat Arzık, gezinin Avrupa’da gördükleri farklı şehirleri, İstanbul ve Ataşehir ile kıyaslama imkanı bulduklarını söyleyerek; yüz yıllar öncesinden planlı şehirleşmenin olduğu Avrupa’ya göre bu konuda geri kalındığını gördüklerini söyledi.

İlhami Yılmaz’ı belirttiği bazı standartların kendilerinin de dikkatini çektiğini söyleyen Arzık, sokakta hayvan görünmemesini ve hayvanları barınakta barındırdıklarını vurgulayarak; “Bizler de Ataşehir’i bu seviyeye taşıyacak çalışmaların öncüsü oluruz” dedi.

Ataşehir’de ulaşım ve trafikle ilgili sıkıntıların yaşandığının altını çizen Mustafa Cevat Arzık, kendisinin İBB Meclisi Ulaşım Komisyonu Başkanı olduğunu hatırlatarak; İBB’nin gündemindeki Ataşehir’in trafiğini kısmen de olsa rahatlatacağını ifade ettiği karayolu, köprü ve metro projeler ile ilgili bilgi verdi.

Denetim Komisyonuna Seçimi Yapıldı

Önceki toplantı tutanağının okunması ve kabul edilmesinden sonra gündem maddelerine geçilerek ilk maddesindeki Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı.

Ak Parti grubunun 5 üye önerisine karşın CHP gurubunun üç üyeden oluşması önergesi kabul edildikten yapılan oylamada 34 meclis üyesi oy kullanırken oyların tamamı geçerli sayıldı.

CHP gurubundan Mustafa Kemal Aldoğan 24, Birkan Birol Yıldız 27, AK Parti gurubundan Mahmut Yörük ise 15 oy alarak Denetim Komisyonu üyeliğine seçildiler.

Gündemdeki diğer maddelerin görüşülüp oylanarak ilgili komisyonlara gönderilmesine karar verilmesi ile gündemde görüşülecek başka madde kalmadığını söyleyen Meclis Başkan Vekili İnan Bektaş, 09.01.2015 Cuma günü saat 17.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.