Hoşgeldiniz  

Yeni iPhone 5 çıktı! özellikleri tanıtıldı

admin | 13 Eylül 2012 | Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Teknoloji A- A+

Apple, Ekran boyutu genişleyen ve yüzde 18 incelen yeni iPhone 5, piyasanın en ince ve hafif akıllı telefonu olacak telefonun tanıtımını yaptı.

Yeni iPhone 5 çıktı! özellikleri tanıtıldı

Apple, merakla beklenen yeni telefonu iPhone 5’i dün tüm dünyaya tanıttı
Yeni telefon birkaç ay önce Çin ve Tayvan’dan dünyaya sızan fotoğraflardaki cihaz çıktı. Apple piyasanın en hafif ve en ince akıllı telefonunu üretti.

Uğur KOÇBAŞ imzalı vatan gazetesinin haberi; Ekran boyutu genişleyen ve yüzde 18 incelen iPhone 5, piyasanın en ince ve hafif akıllı telefonu oldu. iPhone’un ekranı 3.7 inçten 4 inçe çıktı. Yani yeni telefonun boyu uzadı. Bir önceki model 4S’e göre işlemci kapasitesi 2 kat artan, grafik işlemcisi de 2 kat hızlanan iPhone 5’in pil ömrünün de en az 4S kadar olacağı, hatta onu geride bırakacağı açıklandı. iPhone 5’le birlikte, Apple’ın mobil cihazlar için geliştirdiği iOS6 işletim sistemi de sonunda görücüye çıktı. Bir süredir, beta testi programcılar tarafından denenen iOS6, 19 Eylül’den itibaren Apple iPad ve iPhone’ların yeni işletim sistemi olacak. Yeni işletim sisteminde daha önce Apple’da standart olarak gelen YouTube ve Google Maps artık yer almayacak. Apple bundan böyle kendi harita ve sesli navigasyon sistemini iPhone ve iPad’ler için standart hale getirdi. Apple’ın sesli yanıt sistemi Siri de artık maç skorları ve sinema yorumları gibi bilgileri de verebilecek. Ancak bu özellikler şimdilik ABD’deki karşılaşmalar ve filmler için geçerli.
İşte yeni iPhone5!
Fiyatlar değişmedi

Siri aynı zamanda ‘Yeni iPad’ olarak satışa sunulan son iPad modeline de artık standart olarak iOS6’yla yükleniyor olacak. Facebook ile iPhone’u entegre hale getiren yeni sistemle sesli olarak Facebook mesajı göndermek, anında Facebook’tan fotoğraf paylaşmak da mümkün olacak. Abdullah Gül’ün Apple ziyaretinde gündeme getirdiği ve Apple CEO’su Tim Cook’tan çözümü için söz aldığı Türkçe sanal klavye sorunu da iOS6’yla birlikte çözülüyor. Artık tüm iPhone ve iPad’lerde Türkçe karakterler de yer alacak. Şarj girişi ve sim kart yuvası küçülen yeni telefonun 21 Eylül’de ABD’de ve Avrupa’da satışa çıkacağı belirtiliyor. Kontratlı satış fiyatları ise 16GB için 199 dolar, 32GB için 299 dolar, 64GB içinse 399 dolar olarak belirlendi. Daha önce aynı fiyata sahip olan 4S’in fiyatlarında ise indirime gidildi. Yarın ön siparişleri alınacak olan telefonun önümüzdeki ay 20 ülkede daha satışına başlanacağı duyuruldu.

ÖZELLİKLERİ;

– iPhone 4 ve 4S’lere göre iphone 5 yüzde 20 daha hafif ve ince bir yapıda bulunuyor.

– 3.5 inç’lik ekranı olan eski nesil iPhone’lara göre iphone 5, 4.0 inç’lik ekranıyla artık kullanıcılarına daha yüksek bir çözünürlük sunuyor.

– A6 işlemci kullanan iphone 5, önceki iPhone’lara göre tam 2 kat daha hızlı çalışıyor. Bu da uygulamaların çok daha hızlı çalışacağını gösteriyor.

– 8 megapiksel dahili kamerası olan iphone 5, 3264×2448 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekimi yapabiliyor. Düşük ışık modunda da vasat olmayen fotoğraflara imza atabiliyor.

– iphone 5 ile fotoğraf çekme hızı neredeyse yüzde 40 oranında arttı.

– Panaroma özelliği sayesinde artık panaromik çekimler iphone 5 ile yapılabilecek. Panaroma görüntü teknolojisi sayesinde farklı fotoğraflar bir araya getiriliyor ve ortaya çok daha geniş ve büyük fotoğraflar çıkıyor.

– 1080 piksel çözünürlüğünde video kaydı yapabilen iphone 5, aynı zamanda video çekimi esnasında fotoğraf çekimini de olanak veriyor.

– Daha iyi bir ses desteğini kullanıcılarına sunan Apple, bu anlamda iphone 5’te 3 mikrofona yer verecek.

– iPhone’ların hoparlörleri de küçüldü. iphone 5’lerde yer alan hoparlörler önceki sürümlere göre yüzde 20 daha küçük bir yapıda bulunuyor. Mikrofonların biri ön kameranın yanında, ikincisi arka kameranın yanında, diğeri de iPhone’un alt bölümünde bulunuyor.

– Noice Cancelling özelliği sayesinde artık dış sesler daha az duyulacak ve kullanıcılar birbiriyle rahat konuşabilecek.

– iphone 5’ler ile birlikte şarj kabloları da değişti. Yeni iPhone’ların şarj kablosu yüzde 80 oranında daha küçük ve dolayısıyla hafif.

– Tam ekran modu sayesinde artık kullanıcılar herhangi bir içeriği tam ekran olarak görüntüleyebiliyor ve böylece çubuklar da görüntüyü bozmuyor.

– E-mail’lerde de değişiklik yapıldı. iOS 6 ile birlikte e-postalarda VIP dönemi başladı. Kullanıcılar artık istediği kişilerden gelen e-postalardan bildirimler sayesinde haberdar olacak Tıpkı Facebook, Twitter ve diğer birçok uygulamada olduğu gibi. iPhone 3G hariç tüm cihazlarda bu özellik olacak.

– Yine iOS 6 ile birlikte Passbook özelliğiyle de tanışıyoruz. Passbook ile kullanıcılar sinema bileti, hediye veya biniş kartı gibi şeyleri iPhone’larıyla alacak.

– iPhone’lar arası fotoğraf paylaşılabilecek. Kullanıcılar bu fotoğrafları görüntüleyip yorum yapabilecekler.

– Siri artık rezervasyon da yapabilecek. Bu sayede kullanıcılar örneğin Sushi restoranına reservasyon yapıp Facebook üzerinden bunu paylaşabilecek.

– Yine iOS 6 ile birlikte iPhone 3G haricindeki tüm iPhone’larda otomatik SMS gönderimi mümkün olacak. Kullanıcılar bu şekilde aramalara cevap veremedikleri durumlarda meşgul olduğunu SMS olarak gönderebilecek.

– iphone 5, tıpkı diğer iPhone’larda olduğu gibi siyah ve beyaz renkleriyle kullanıcılara sunulacak.

– Fiyatlara gelince… İki yıllık kontratlı modellerin fiyatları 199, 299 ve 399 dolar olacak. Fiyat, cihazın depolama kapasitesine göre değişiyor.

– 14 Eylül’de sipariş verilebilecek iphone 5’ler 21 Eylül’de piyasaya sürülecek.

– Satışa sunulan ilk ülkeler ise şöyle: İngiltere, Kanada, ABD, Fransa, Singapur, Hong Kong, Almanya, Avustralya.

– 28 Eylül’den itibaren ise listede olmayan diğer ülkelerde yeni iPhone’ların satışına başlanacak.

– iPhone ve iPad’lere iOS 6, 19 Eylül tarihinde gelecek. Kullanıcılar cihazlarını bu tarihte güncelleyebilecek.

– 112 gram ağırlığında.

– Ekran çözünürlüğü ise 1136×640

– iphone 5 ile birlikte ilk kez kulaklıklar da değişti. Yeni topluzlu Apple kulaklığı EarPods, bu hafta içinde ABD’de satışa çıkıyor.
(Vatan)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.