Hoşgeldiniz  

Yağını Topla Hediyeni Seç

admin | 12 Aralık 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi; bitkisel atık yağların toplanması, çevre bilincinin aşılanması ve özellikle kadınlara ulaşılması için semt pazarlarında stantlar kuruyor.

Yağını Topla Hediyeni Seç

Ataşehir Belediyesi tarafından; bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması, çevre bilincinin aşılanması ve özellikle kadınlara ulaşılması amacıyla semt pazarlarında stantlar kuruluyor.

Yapılan bu çalışmayla Ataşehirlilerin, evde biriktirdikleri bitkisel atık yağları kurulan stantlara getirmeleri sağlanıyor. Bitkisel atık yağını pazarlardaki stantlara getiren herkese hediyeler ve broşürler veriliyor.

Pilot bölge olarak ilk çalışma Ferhatpaşa Mahalle Pazarı’nda başladı. Her salı günü kurulan pazarda, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün hazırladığı atık yağ stantları da yer alacak. Ferhatpaşa Mahalle Pazarı’nda başlayan çalışma ilerleyen haftalarda diğer bölgelere de yayılacak.

Atık yağlarla mücadele hız kesmeden devam ediyor

Bitkisel atık yağların yoğun olarak kullanıldığı alanlarda rahatça toplanabilmesi için Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından; otel, yemekhane ve restoranlara atık yağ bidonları bırakılıyor. Atık kızartmalık bitkisel yağların lavabolara ve çöpe dökülmesini önlemek için ilçe sınırları içerisinde bulunan kızartma yapan tüm iş yerleri denetlenerek lisanslı firmalarla sözleşme yapılması sağlanıyor. Denetimlere ek olarak yağların zamanında gıda zincirinden çekilip çekilmediği kontrol edilerek, polar madde miktarları ölçülüyor. Konutlarda da bilgilendirme çalışmaları yapılarak, broşürler dağıtılırken, ayrıca bitkisel atık yağ miktarı 5 litreye ulaşan vatandaşların, Belediye’nin çağrı merkezini aradıklarında, atık yağları belediye görevlileri tarafından adreslerinden alınıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.