Hoşgeldiniz  

Ya Ülkücüler Devletleşecek, Ya Devlet Ülkücüleşecek.

admin | 20 Ocak 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset A- A+

Mhp_atasehir_ulku_ocak_baskanGeçtiğimiz günlerde gazetemizi ziyaret eden kendisi de üniversiteli olan Ataşehir Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali HALAMAN ile yaptığımız söyleşimizi getirdik size.

Recep Kenan/Ataşehir

Ataşehir ve genel olarak ülkemizin gençlerini konuştuk Ataşehir Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali HALAMAN ile.

Adana Kozan doğumlu olan Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali HALAMAN Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde okuyor.
Kadıköy Ülkü Ocakları Başkanlığı’nı iki sene yaptı. Daha sonra İl yöneticiliği yaptıktan sonra, bir senedir Ataşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı yapıyor.

Ya Ülkücüler Devletleşecek, Ya Devlet Ülkücüleşecek.

*Ataşehir Ülkü Ocakları olarak faaliyetlerinizden söz eder misiniz?

Ataşehirde ve İstanbul genelinde bilgi yarışmaları, eğitim faaliyetlerimiz her hafta her bölgenin konferans salonunda konusunda uzman kişiler tarafından seminerler veriliyor. Bir bölgenin ocağının konferans salonunda gerçekleşen konferansa diğer bölgelerin orta öğretim ve eğitim masa başkanları katılıyor.

Burada verilen seminerlerin sonrasında sınavda başarılı olan arkadaşlarımıza törenle diploma veriyor.
Konserler düzenleniyor. Bilgi yarışmaları düzenleniyor. Ataşehir Nikah Salonu’nda düzenlenen son bilgi yarışmasında Üsküdar Ocağı birinci oldu biz Ataşehir ocak olarak ikinci olduk. İstanbul’da 35 Ocağın katıldığı birbiri ile rekabet içerisinde yarıştığı bir bilgi yarışması gerçekleşti. Sevgililer Günü gibi bazı özel günlerde şiir yarışmaları oluyor. Ocak teşkilat mensuplarının birbirlerini tanıyıp kaynaşmasını amaçlayan organizasyonlar gerçekleştiriliyor.

Ataşehir’deki ülkücü ile Sarıyer Ocağı’ndaki ülkücü aynı dili kullanıyor. Ocak başkanına göre şekillenen bir ülkücü hareketi yok. Ülkücü hareketin bir doktrini var. Bir kitabı var. Bir yasası var. Ülkücü hareket bütünsel olarak gelişiyor. İl başkanlarımız olsun ocak başkanlarımız olsun genelde hepsi üniversiteli.

Ocağa gelen gençlere bu arkadaşlarımız derslerinde yardımcı oluyorlar. Üst sınıflardaki arkadaşlarımız ya da öğretmen olan arkadaşlarımız üniversite öğrencisi gençlere eğitim hayatında yardımcı oluyorlar.

 

*Yakın gelecekte bir etkinliğiniz var mı?

Önümüzdeki günlerde Kerkük ile ilgili bir konferans hazırlığımız var. Afiş hazırlıkları tamamlandı baskıda. Duyurusunu yapacağız. Kerkük’ün nasıl bir sorun, nasıl bir milli mesele olduğunun anlatıldığı konferans gerçekleştireceğiz. Bizim ocak yönetimindeki arkadaşlarımız hazırlıyor. Bundan önce de terör ve PKK’nın işlendiği ve terör ile PKK sorununa çözüm önerilerinin işlendiği bir konferans gerçekleşti.

Bu konferansları teşkilatımız, yöneticilerimiz, esnaflarımız ve partililerimize anlatıyoruz. 2023 Türkiye’sinin Ülkücü lider kadrosunu oluşturuyoruz. Bu ülkenin sosyal ekonomi ve bürokrasi noktasında lider kadrolarını oluşturmaya çalışıyoruz. Yani, ya ülkücüler devletleşecek, ya devlet ülkücüleşecek. Amaç ve gayemiz odur.
İlçe Başkanımıza be yöneticilerimize teşekkür ederiz. Ocağımızı yanına aldı. Bizleri büyük bir maddi külfetten kurtardı.

 

*Gençlerin son yıllarda siyasetten uzak durduğu, siyasete mesafeli olduğu konusunda düşünceleriniz nedir?

Ülkü Ocakları bu son süreçte, İstanbul İl Ülkü Ocakları Başkanı ile birlikte; gençlerin bilinçli, donanımlı bir biçimde yetişmesi için çalışıyor. Siyaset okullar, Liderlik okulları, bilgi yarışmaları ile gençlerimizi bilgi donanımlı bir kadro olarak hazırlıyorlar.

Bu sonuca siyaset yüzünden geldik. Çözümü de siyaset içerisinden bulmamız gerekiyor. Bizlerin kaynağı ocaklarımız. Bizlerde ocaklardan geldik.

Araştırmayan, düşünmeyen ve sorgulamayan bir nesil yetiştirmeye çalışıyorlar. Bunu da büyük ölçüde başardılar son yıllarda.

 

Mhp_atasehir_ulku_ocak_baskan1

 

 Kendi Kahramanlarının Peşinde Koşsunlar

*Ataşehirli gençlerin özelinde tüm Türkiye’deki gençlere vermek istediğiniz mesaj var mı?

Ataşehirli ve bütün gençlerimiz sivil topum örgütlerine karşı ilgili olmalarını tavsiye ediyorum. Ve mutlaka bir siyasi partiye üye olup siyasette söz sahibi olsunlar. Bu hangi siyasi parti olursa olsun. Gençler bilgisayarın başında eve kapanmamalı. Beşeri münasebetler sosyal ilişkiler içerisinde olmalı. Anadolu’daki gibi birbirlerinin yardımına koşabilmeli.

Misakı milli sınırlarına, bayrağına, ülkesine, başkentine ve marşına karışı hassasiyetleri olsun. Mustafa Kemal’in mavi gözlerini önemsesinler. Fatih Sultan Mehmet’in duruşunu önemsesinler. 5 bin yıllık tarihimizin olduğunu, bizim kahramanlarımızın olduğunu bilsinler. Dışarıda kahraman aramamıza gerek olmadığını bilsinler. Bilge Kağan’ların, Mete Han’ların Fatih’lerin torunları olduğumuzu unutmasınlar. Mao’nun, Stalin’in, Lenin’in peşinde koşmasınlar. Yerel, milli olsunlar. Koşacaklarsa Deniz Gezmişin peşinde koşsunlar.
Hem Ataşehir’deki Hem Türkiye’deki gençlerin de çabasıyla, 2023 Lider Türkiye hedefi ile sayın genel başkanımızın çizdiği güzel bir Türkiye olur. Çünkü bizim yaş aralığımız o dönemde Türkiye’yi yönetecek kadroları oluşturacak.

Ataşehirli gençlerimizin Ülkü Ocaklarımızın kapısının kendilerine açık olduğunu bilmelerini isteriz. Gençlerimizi ocakta ve ilçemizde görmek onları ağırlamak isteğimizi sizin aracılığınız ile duyurmak isteriz.

 

*Gençliğimizin ideali olmadığını söyleyebilir miyiz?

Gençlerimiz günlük dertleriyle ilgilenip, ekonomik kaygılarına bağlı olarak siyasete zaman ayıramıyorlar.
Siyasetle ilgilenmek okumak üniversiteli olmak ile alakalı değildir. Milletimiz ne yazık ki hala cahiliye dönemini yaşıyor. Bu diplomayla alakalı değildir. Okumayan, araştırmayan, bilinçli olmayan nesille alakalı bu sonuç. Bunun da böyle olmasını istiyorlar.

 

Gençler, Siyasi Parti ve Derneklere Katılsınlar

*Son olarak ocak başkanı ve gençlik temsilcisi olarak Ataşehirli gençlere neler söylersiniz?

Ülkü ocakları mensubu olarak gençlere verebileceğimiz mesaj; Türkiye genelinde sivil toplum örgütlerine karşı ilgili, alakalı olmalarını isterim. Hangi siyasi parti olursa olsun. Hangi dernek, hangi sivil toplum örgütü olursa olsun birine üye olmasını isterim. Gençlerin sosyal selektörde, beşeri münasebette kendilerini geliştirmesini isterim. Evine kapalı, bilgisayarın başında kendi kendilerine bir şeyler paylaşmak yerine insanlarla konuşmalı, insanlarla dertleşmeli.

Anadolu’da geleneksel olarak yaşadığımız gibi; birinin yardımına koşabilmeli, insanlara yardımcı olabilmeli. Yaşadıkları sürede toplumda iz bıraksınlar. Yaşamlarında bir imza atsınlar. Misakımilli sınırlarına, bayrağına, başkentine, marşına karşı saygılı olsunlar. Ülkemizin değerlerine karşı hassasiyetleri olsun. Mustafa Kemal’in mavi gözlerini, Fatih Sultan Mehmet’in duruşunu önemsesinler. Bizim 5 bin yıllık tarihimiz olduğunu, kendi kahramanlarımızın olduğunu, dışarıdan kahraman aramamıza gerek olmadığını bilsinler. Bilge Kağan, Mete Han, Fatih’lerin torunları olduğumuzun farkında olsunlar. Stalin’in, Mao’nun, Lenin’in peşinde koşacaklarına bizim kahramanlarımızın, atalarımızın peşinden gitsinler. Onların içerisinde arasınlar kendilerini. Che Guera’nın peşinde koşacağına Deniz Gezmiş’in peşinde koşsunlar…

 

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.