Hoşgeldiniz  

Vedat Türkali Ataşehir’de Anılacak

admin | 29 Eylül 2016 | Ataşehir, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

vedatAtaşehir Kent Konseyi ve Uluslararası İşçi Filmleri Komitesi’nin birlikte düzenlediği 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Ekim tarihleri arasında Ataşehir’de düzenlenecek.

Bu yıl festival, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Vedat Türkali için hazırlanan saygı gecesi ile açılacak. Festival 1 Ekim Cumartesi günü Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda saat 19.30’da Metin & Kemal Kahraman konseri ile başlayacak. Gecede yönetmenliğini Nazım Alpman’nın yaptığı “Vedat Türkali” belgeseli gösterilecek.

Bu belgesel için iki yıl boyunca neredeyse her gün Türkali’yle görüştüklerini ifade eden Nazım Alpman, çekim yapmadıklarında bile kendisiyle zaman geçirdiğini söyledi. Bu sayede onu iyi tanıma fırsatı yakaladığını vurgulayan Nazım Alpman, Vedat Türkali’nin hem çok eskiyi hem de yakın tarihi hatırlayan müthiş bir hafızası olduğunu; isimler, tarihler ve mekanlara kadar her ayrıntıyı hatırladığını söyledi.

Vedat Türkali’nin Türk Sineması’na olan katkılarının tartışılmaz olduğunu da vurgulayan Nazım Alpman, onun romanları, filmleri, oyunları ve şiirleriyle Türkiye’de edebiyatın dayanaklarından biri olduğunu ifade etti.  Bir anısını anlatan Alpman, Vedat Türkali’nin son kitabı “Bitti Bitti Bitmedi” için yapılan ve yakın dostlarının da katıldığı kitap gününde Türkali’nin, Nazım Hikmet’in gömleğini giydiğini ekledi.

1-5 Ekim tarihleri arasında devam edecek film gösterimlerinde; senaryosu Vedat Türkali’ye ait “Karanlıkta Uyananlar”, “Kara Çarşaflı Gelin”, “Otobüs Yolcuları”,  “Güneşli Bataklık” ve “Bedrana” isimli filmler izleyicilerle buluşacak.

2 Ekim’de Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda, “Aşağı Yukarı Galata” “Karanlıkta Uyananlar” ve Tarık Akan’ın “Yol” isimli filmler izleyicilerle buluşacak. Aynı gün İçerenköy Beşik Sanat Merkezi’nde ise Bo Widenberg’in yönetmenliğini yaptığı “Joe Hill” isimli film gösterilecek.

3 Ekim’de Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde; “İçimizdeki Düşmanlar”, “Marx Geri Döndü”, “Ve Geldik”, “Çoban Ateşlerinin Yandığı Yerde Kavel’de” , “Kara Çarşaflı Gelin”, “Sürgün Türküleri” ve “Duvar” isimli filmler gösterilecek. Aynı gün İçerenköy Arguvan Merkez Derneği’nde “Gelin” ve “Otobüs Yolcuları” isimli filmler gösterilecek.

Festival kapsamında 4 Ekim’de İçerenköy Cemevi Etkinlik Salonu’nda; “Cennet Batıda”, “Portakalın Uykusu”, “Bir Avuç Cennet”, “Güneşli Bataklık”, “Gözyaşı Yolu”, “Geride Kalanlar” ve “Tozbezi” isimli filmler izleyiciyle buluşacak.

5 Ekim’de Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde; “Peki Şimdi Nereye”, “Kapalı Gişe”, “Bedrana” ve “Nefesim Kesilene Kadar” isimli filmlerin gösterimi yapılacak. Aynı gün Sinop Göller Kültür Derneği’nde ülkemizin en eski çevrecilerinden nam-ı diğer Tarzan Kemal’in ömrünü doğaya ve çevreye adayışının anlatıldığı “Tarzan Kemal” isimli film gösterilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.