Hoşgeldiniz  

VATANDAŞI MAĞDUR EDEN İMAR PLANLARI MECLİS’TE

admin | 26 Mart 2015 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

İstanbul’un Pendik İlçesi Batı Mahallesi’nin Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilmesi ve bölgede en çok 6 katlı yapılara izin verilmesi Meclis gündemine taşındı.

CHP’Lİ ÖĞÜT: MEVCUT PLANLARLA MAHALLELİNİN EVLERİ KÜÇÜLTÜLMÜŞ MAĞDURİYET YARATILMIŞTIR

İstanbul’un Pendik İlçesi’nin en prestijli mahallesi kabul edilen Batı Mahallesi’nin büyük kısmının Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilmesi ve bölgede en çok 6 katlı yapılara izin verilmesi Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle verdiği önergede mahalle halkının mağduriyetini dile getirdi.

Çoğunluğunu yaşlı nüfusun oluşturduğu mahallede askıya çıkarılan planlara göre müteahhite pay çıkmayacağı için evlerin küçüleceğini, vatandaşların mevcut evlerini büyük ölçüde kaybedeceğini ifade eden Öğüt, bir diğer sıkıntının da imar planlarının vatandaşa veya onları temsilen hiçbir yetkili merciye danışılmadan çıkartılmış olması olduğunu dile getirdi.

İmar planlarının mevcudu bile korumadan ve vatandaşın hakkını gözetmeden 6 kata kadar izinle çıkartılmasının ve vatandaşı temsil eden derneklerin ile ilgili odaların görüşü alınmamasının gerekçesini soran Öğüt, 1500 civarında itiraz dilekçesinin ilgili Bakanlığa sunulduğunu belirterek, imar planları talep ve ihtiyaca göre revize edilip edilmeyeceğini sordu.

Askıya çıkarılan planlara göre, vatandaşa 6 kat imar izni verilirken Kızılay Kampı’nın bitişiğinde yer alan ve futbol sahası olarak kullanılan arazi için 15 kata kadar imar izni verildiğini hatırlatan CHP’li Öğüt, “Bu kampın hemen yanında yer alan ve “Aşıklar Yolu” olarak bilinen Kızılay Caddesi’ndeki sağlı sollu ağaçların da yol genişletme çalışmaları kapsamında kesileceği dile getirilmektedir” dedi.

Konunun Bakanlık planını değerlendiren İBB’nin CHP Pendik Meclis üyesi Tarık Balyalı tarafından da değerlendirildiğini ve ağaçların kesilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu endişesinin yaşandığını ifade eden Öğüt, “Plan notlarında “Kamping alanında konaklama amacıyla kullanılan otel, motel, tatil köyü, pansiyon, kamping, apart otel ve hostel gibi turizm tesisleri yapılabilir” ifadelerine yer verildiği göz önünde bulundurulduğunda buradaki ağaçların akıbeti ne olacaktır?” sorusunu yöneltti

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.