Hoşgeldiniz  

Vasip Şahin İstanbul Valisi, Vali Mutlu Merkeze!

admin | 16 Eylül 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

vali_sahin16 Eylül 2014 Valiler Kararnamesi’ne göre İstanbul valisi Mutlu merkeze alınırken Malatya Valisi Vasip Şahin İstanbul Valisi oldu. Valiler Kararnamesi Listesi. 16 Eylül 2014 Valiler Kararnamesi Yayınlandı. Valiler Kararnamesi Listesi 16 Eylül 2014.

Recep Kenan/itvhaber.com

Resmi Gazete’de yayımlanan 16 Eylül 2014 Valiler Kararnamesi’ne göre, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar Ankara Valiliğine atandı. Emniyet Genel Müdürlüğüne ise Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz getirildi.

İstanbul Valiliğine de Malatya Valisi Vasip Şahin, Vali Mutlu Merkeze

Valiler Kararnamesinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merkeze alınırken, İstanbul Valiliğine de Malatya Valisi Vasip Şahin getirildi.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Muammer Türker ise Antalya Valiliğine atandı.

Hüseyin Avni Mutlu ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Ulvi Saran’ın yanı sıra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Çorum Valisi Sabri Başköy, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer merkeze alındı.

Resmi Gazete’de yayımlanan 16 Eylül 2014 Valiler Kararnamesi’ne göre, Malatya Valisi Vasip Şahin İstanbul Valiliğine, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Balıkesir Valiliğine, Merkez Valisi Yusuf Odabaş Bayburt Valiliğine, Merkez Valisi Ahmet Kara Çorum Valiliğine, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe Denizli Valiliğine, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy Diyarbakır Valiliğine, Merkez Valisi Süleyman Karaman Erzincan Valiliğine, Kocaeli Valisi Ercan Topaca Hatay Valiliğine, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Kahramanmaraş Valiliğine, Yalova Valisi Esengül Civelek Kırklareli Valiliğine, Merkez Valisi Necati Şentürk Kırşehir Valiliğine, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli Valiliğine, Merkez Valisi Süleyman Kamçı Malatya Valiliğine, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Mersin Valiliğine, Merkez Valisi Amir Çiçek Muğla Valiliğine, Merkez Valisi Kerem Al Osmaniye Valiliğine, Merkez Valisi Selim Cebiroğlu Yalova Valiliğine, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdür İbrahim Şahin Samsun Valiliğine atandı.

“İstanbulluların Desteğiyle En İyisini Yapmaya Çalışacağız”

İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Malatya Valiliği’nden İstanbul Valiliği’ne atanan Vasip Şahin, İstanbul gibi bir şehrin ağır yükünün omuzlarımıza verileceğini beklemediğini söyledi.

İstanbul Valiliği’ne atanması ile ilgili olarak Vali Vasip Şahin, atanması ile ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada,“İnşallah bizim için, memleketimiz için Malatya için, İstanbul için hayırlı bir karar olur. Temennimiz orada elimizden gelen imkanlarla ve kabiliyetimizle en iyi şekilde hizmet edebilmek. Cenab-ı Hak mahcup etmesin. Tabi bu takdirde bulunan Sayın İçişleri Bakanımıza, hükümetimizin çok değerli üyelerine, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza bu noktada desteklerinden ve bize vermiş oldukları bu görevden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah onlara karşı da, milletimize ve İstanbullulara karşı da mahcup olmayız. Böyle bir şey beklemiyordum doğrusu. İstanbul sadece Türkiye’nin değil, dünyanın çok önemli şehirlerinden birisi ve dünya başkenti. Dolayısıyla İstanbul gibi bir şehrin ağır yükünün omuzlarımıza verileceğini doğrusu beklemiyordum. Büyüklerimizin takdiri, onlara şükranlarımı arz ediyorum. Allah bizleri mahcup etmesin, yardımcımız olsun. İnşallah büyüklerimizin desteği, İstanbulluların desteğiyle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN KİMDİR?

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1964 yılında Bayburt’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzincan’da tamamladı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

1986 yılı Haziran ayında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. 1987 yılında bir yıl süre ile İngiltere’de inceleme ve araştırmalarda bulundu.

Daha sonra sırasıyla; Kastamonu – Küre, Malatya – Pütürge ilçelerinde kaymakamlık, Muş Vali Yardımcılığı, Bolu – Mudurnu, Ankara – Kızılcahamam ilçelerinde kaymakamlık, Düzce Vali Yardımcılığı yaptı. 2003 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görevde bulundu. Eylül 2005 – Ağustos 2008 tarihleri arasında İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı, 5 Ağustos 2008 tarihinden itibaren İller İdaresi Genel Müdürü ve 11.05.2010 tarih ve 407 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 07.06.2010 – 17.08.2012 tarihleri arasında Düzce Valisi olarak görev yaptı. Bu görevi yürütürken 1 Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Malatya Valisi olarak atandı.

16 Eylül 2014 Valiler Kararnamesi ile Malatya’daki görevini tamamlayarak İstanbul’a atanan Vasip Şahin, evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

16 Eylül 2014 Valiler Kararnamesi’ne Göre Ataması Yapılan Valiler ve Yeni Görev Yerleri:

vali_kararname

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.