Hoşgeldiniz  

VARTOLU ÖĞRENCİLERİN HAMURPET ORKESTRASI İSTANBUL’DA

admin | 09 Mayıs 2017 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Muş’un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren 11 köy okulundaki yetenekli çocukların oluşturduğu Hamurpet Ortaokulu Orkestrasını eğitim gönüllüsü İstanbul’da ağırladı.

Cahit Eftekin, Vartolu müzisyen çocukları ağırladı

Yardımsever iş adamı Cahit Eftekin, Muş’un Varto ilçesi Hamurpet Ortaokulu 11 Köyün Orkestrası’nı Büyük Çamlıca’da kahvaltıda ağırladı.

Eğitim gönüllüsü yardımsever Vanlı iş adamı Afra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Eftekin, son zamanlarda verdikleri konserlerle isminden söz ettiren Muş’un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli çocukların oluşturduğu 40 kişilik Hamurpet Ortaokulu 11 Köyün Orkestrası’nı Büyük Çamlıca’da boğaz manzaralı Sefa Restoran’da kahvaltıda ağırladı.

AZİMLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Programda kısa bir selamla konuşması yapan Cahit Eftekin, “İmkansızlıklar içinde çok güzel işlere imza atıyorsunuz. Ama unutmayın ki Ecdadımız da imkansızlıklar içinde büyük mücadeleler vermişler.

Tarihe baktığımızda Sultan Alparslan Muş Malazgirt’te 1071’de imkansızlık içinde büyük bir destana imza attı. Keza İstanbul’u fetheden  Fatih Sultan Mehmet de öyle. Yakın tarihe baktığımızda Cumhurbaşkanımız, Dünya Liderimiz, İslam Alemin Umudu ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da imkansızlığın yanı sıra iç dış güçlerin komplolarına rağmen lider, güçlü ve yeni bir Türkiye’nin önünü açtı.

BİR OLDUK, BİRLİKTE OLACAĞIZ

Azimle şartlar ne olursa olsun mücadele edeceğiz. Biz bu topraklarda 81 ilimizle bir olduk, birlikte olacağız. Sizlerin bu imkansızlık içinde verdiğiniz mücadele takdire şayandır. Başta öğretmenimiz Aslı Hanım ve siz değerli kardeşlerimin bu başarısını kutluyorum. Rabbim yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin” dedi.

EFTEKİN, ORKESTRA’YI ÖDÜLLENDİRDİ

Kahvaltıdan sonra Vartolu çocukların boğazın eşsiz manzarasında selfiler çektiler. Program hediye taktimi ile devam etti. Cahit Eftekin, 40 Kişilik Hamurpet Ortaokulu 11 Köyün Orkestrası’na spor ayakkabısı hediye etti.

Program, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne karşı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

VARTOLU MÜZİSYENLER HAKKINDA

Muş’un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli çocukların oluşturduğu Hamurpet Ortaokulu 11 Köyün Orkestrası,

Müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu’nun, yardımseverlerden temin ettiği enstrümanlarla kurulan 40 kişilik bir Orkestradır.

Orkestra, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce eserler seslendiriyorlar.

Güncelposta/Üsküdar

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.