Hoşgeldiniz  

VAN’DA BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI ‘3 ŞEHİT, 73 YARALI’

admin | 18 Ağustos 2016 | Genel, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

son_dakika_patlamaVan’da dün gece, polis evi ile polis merkezinin bulunduğu bölgede PKK’lılar tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda meydana gelen patlamada 3 kişi şehit oldu.

Van’ın merkezindeki İskele Caddesi üzerinde polis evi ile polis merkezinin bulunduğu bölgede dün gece bomba yüklü araç PKK’lılar tarafından infilak ettirildi. Hava aydınlanınca saldırının boyutu ve patlamanın şiddeti de ortaya çıktı.

PKK’lılar tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında meydana gelen atlamada bir polis şehit oldu, iki sivil yaşamını yitirdi. 20’si polis 73 kişinin yaralandığı saldırıda bomba yüklü aracın park ettikten dokuz saniye sonra patlatıldığı açıklandı.

Van’ın İpekyolu İlçesi’ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir polis şehit oldu, iki sivil hayatını kaybetti. Valilik, 20’si polis 73 kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırı, saat 23.10’da İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici’nin makam olarak da kullandığı 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evini hedef alarak gerçekleştirildi.

Saldırı sonrası zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince kent genelinde başlatılan hava destekli operasyonda, patlayıcı yüklü aracı söz konusu binanın önüne getirdiği belirlenen terör örgütü mensubu M.O, yaralı olarak yakalandığı açıklandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.