Hoşgeldiniz  

VAN DEPREMİ’NDE YIKILAN BAYRAM OTELİ KARARI ÇIKTI

admin | 02 Ekim 2015 | Emlak, Genel, Gündem, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Türkiye A- A+

van-depremi--bayram-oteli-kararVan’da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremde, 24 vatandaşın ölümünden sorumlu tutulan Bayram Oteli’nin sahibi Vedat Bayram’a 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Van Depremi’nde Yıkılan Bayram Oteli’nin Sahibine 15 Yıl 6 Ay Hapis

Van’da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 24 vatandaşın yaşamını yitirdiği Bayram Oteli ile ilgili karar çıktı. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, otelin tutuklu sahibi Tevfik Bayram’a 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verdi.

YARGITAY, DAVA DOSYASINI VAN’A GÖNDERDİ

Van’da, 9 Kasım 2011 tarihinde 5.6 büyüklüğündeki depremde 25 bina ile birlikte Bayram Oteli de yıkıldı. Yıkılan otelin enkazında 24 kişi yaşamlarını yitirdi. Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada otel sahibi Tevfik Bayram, ‘Bilinçli taksirle 1’den fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, ‘Eylemin ağırlığı ve ölen kişi sayısının fazlalığı’ nedeniyle otel sahibi Tevfik Bayram’a verilen cezayı az bularak yerel mahkemenin kararını bozmuştu. Tevfik Bayram’ın avukatlarının bozma kararına yaptığı itirazı da reddeden Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, dava dosyasını Van’a gönderdi.

TEVFİK BAYRAM, TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Kararın bozulması ardından bugün davanın yedinci duruşması 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık Tevfik Bayram telekonferansla katıldı. Otelin yıkılması ve insanların ölmesinin kendisini üzdüğünü ve kastı olmadığını belirten Tevfik Bayram, tahliyesini istedi. Avukatları da Bayram’ın sağlık koşullarının cezaevinde kalmasına uygun olmadığını ve tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti istekleri dinledikten sonra kararını verdi.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, otel sahibi Tevfik Bayram’ı ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

24 ÖLDÜĞÜ BAYRAM OTELİ’NİN SAHİBİNE ÖLÜME SEBEBİYETTEN DAVA

Van’da 9 Kasım 2011’de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir ile Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki’nin de aralarında bulunduğu 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli’nin sahibi Tevfik Bayram hakkında, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

11 YILA İTİRAZ, YARGITAY’DAN İADE

Davanın 7 Ekim 2013’teki duruşmasında, sanık Bayram’a 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası ile 3 yıl otel işletmeciliğinden men cezası verilmiş, sanık ve müşteki avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi de eylemin ağırlığı ve ölen kişi sayısının fazlalığı nedeniyle “eksik ceza tayin edildiği” gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını 27 Haziran 2014’te bozarak, dosyayı iade etmişti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.