Hoşgeldiniz  

VALİLİK AÇIKLADI, OKULLAR TATİL Mİ?

admin | 17 Ocak 2016 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Son Dakika A- A+

kar_istanbul_tatilİstanbul Valiliği yaptığı açıklamada beklenen yoğun kar yağışının oluşturacağı olacağı olumsuz hava koşulları nedeni ile okulları tatil edildiğini duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Valiliği, tatil haberini sosyal medya hesabından, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime 18.01.2016 Pazartesi günü ara verilmiştir” şeklinde duyurdu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter üzerinden beklenen açıklamayı yaptı ve İstanbul’daki okulların 18 Ocak Pazartesi günü tatil edildiğini duyurdu.

Vali Vasip Şahin’in açıklaması tatil: “Meteorolojik verilere göre İlimizde başlayan kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini artırarak sürmesi beklendiğinden herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim-öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir.”

Basın Açıklaması Geldi

İstanbul Valiliği kar yağışına bağlı olarak yapılan tatile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklma şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; ilimizde bugün başlayan kar yağışının aralıklarla devam etmesi , yarın öğleden sonra ise etkisini arttırması beklenmektedir.

Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, her hangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 18 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.