Hoşgeldiniz  

VALİ VASİP ŞAHİN’DEN EĞİTİM TATİLİ AÇIKLAMASI

admin | 09 Ocak 2017 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

egitim_kar_tatilVali Şahin, yoğun kar yağışıyla oluşan birikinti ve buzlanmanın ulaşımda aksamalar yatacağı gerekçesiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine bir günü ara verildiğini duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Valisi Vasip Şahin oğun kar yağışı nedeniyle oluşan birikinti ve buzlanmanın ulaşımda yaratacağı aksamalar gerekçesiyle eğitim ve öğretim faaliyetleri 10 Ocak Salı günü ara verildiğini duyurdu.

İstanbul Valiliği resmi web sitesinde yayınlanan basın açıklamasında “Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; ilimizde devam eden ve artması beklenen kar yağışının bugün gece saatlerine kadar etkisini sürdüreceği öngörülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada. “Yoğun kar yağışı neticesinde meydana gelen kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmî ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür” denildi.

Açıklamada, “Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır” ifadeleri yer aldı.

Valilik, devam eden kar yağışının ulaşımda yaşanacak aksamaları göz önünde bulundurarak 9 Ocak Pazartesi günü mesai bitimi saatini öne çekip, 15.30 olarak açıklamıştı.

 Valiliğin Mesai Açıklaması şöyle:

Devam eden ve meteorolojik değerlendirmelere göre artması beklenen kar yağışının İlimizde yol açabileceği trafik yoğunluğu ve olumsuzlukları en aza indirebilmek için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin mesai sona erme saati, bugüne (09.01.2017) mahsus olmak üzere 15.30 olarak belirlenmiştir.

Kurum amirleri tarafından zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için yeterli personel ayrılacak olup, hizmet gereği görevine devam mecburiyeti bulunan kurumlarda, mesainin erkene alınıp alınmayacağı kurum amirlerinin takdirine bırakılmıştır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.