Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu: Üniversiteler bizim geleceğimizin teminatı

admin | 05 Ekim 2012 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin 2012-2013 Eğitim –Öğretim Yılı açılış törenine katılan Vali Mutlu, “Üniversiteler bizim geleceğimizin teminatıdır” dedi.

Vali Mutlu: Üniversiteler bizim geleceğimizin teminatı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılını Eminönü yerleşkesinde düzenlenen tören ile açtı. Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şekip Ağdaviç, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Develioğlu ve İsrafil Kuralay, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Zeki Sayın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, üniversitelerin çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, “Bu sadece İstanbul için değil, ülkemiz için de böyle. Üniversiteler bizim geleceğimizin teminatı. Aslında idealimiz; medeniyet kurucu ülkenin çocukları olarak medeniyetimizin güçlü izlerini geleceğe bir kez daha taşıyabilmek olmalıdır. Özellikle bu şehirde yaşayanların böyle bir vizyonu hemşerilik ruhuyla ve eğitimle güçlendirmeleri gerekiyor” dedi.

Bir medeniyetin üstünde duracağı üç önemli ayağın adalet, bilim ve sanat üzerine olduğunu ifade eden Vali Mutlu, “Bunlardan biri veya ikisi eksik ise sizin medeniyetinizin ileri düzeyde olması mümkün değildir. Aslında medeniyet de insanlığa hizmettir. Belki kısaca böyle tarif etmemiz gerekir. O nedenle adaletin de, bilimin de, sanatın da üretildiği yerler eğitim yuvalarıdır. Elbette ki anaokullarından başlayarak nihayetinde üniversiteler kadar uzanan bu güçlü halkalar birbirlerini tamamlayarak medeniyetin merkezi olmaya bu kurumları getiriyor. O nedenle üniversitelerimizin medeniyetin ihya edilmesinde, yaşatılmasında ve arzu edilen noktaya ulaşılmasında çok güçlü bir yeri var. Bu üç öğenin de; adaletin, bilimin ve sanatın da tesis edileceği yer üniversitelerdir. Medeniyetinin gerçek kurucuları insanlardır ve insanları güçlü kılanlar da bu öğelerdir. Ama bunun alınacağı yer üniversitelerdir” şeklinde konuştu.

“Rekabette en güçlü tarafımız her zaman üniversitelerdir”

Ülkenin refah seviyesinin, başarı düzeyinin çok yüksek olmasını, gıpta edilen bir ülke olmasını arzu ettiklerini söyleyen Vali Mutlu, şunları dile getirdi:

“Hepimiz bu ülkenin refah seviyesinin, başarı düzeyinin çok yüksek olmasını, gıpta edilen bir ülke olmasını arzu ediyoruz. Bunu başarabilmenin yolu ise üniversitelerden geçiyor. Bizim rekabette en güçlü tarafımız her zaman üniversitelerimiz olacaktır. Üniversiteleri güçlü olan ülkelerin rekabetteki güçleri de o oranda yüksek oluyor. Dolayısıyla dünya ile sanayimiz, turizmimiz, eğitimimiz, doğa güzelliklerimiz gibi pek çok şey üzerinden rekabet edeceğiz ama asıl rekabet alanımızın bilim dünyası, kültür dünyası yani üniversite dünyası olduğunu asla unutmamamız lazım. O nedenle bugün, siz değerli hocalarımızla birlikte olmak, ülkemizin geleceğinin sizin çabalarınızla tesir edeceğini yürekten paylaşmak, sizleri bu eğitim yılı başlangıcında huzurlu, başarılı ve yüksek ideallerinize uygun bir eğitim yılı geçirmenizi yürekten diliyorum”
Ekren: Olgunluk dönemindeyiz

Üniversite’nin kuruluş hedefi doğrultusunda gelinen noktayı dile getiren İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, “Küresel ölçekte donanıma sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen üniversitemiz, 5 fakültesi, 200’ü aşkın akademisyeni, 6 bin 100 öğrencisi, 3 enstitüsü, 4 merkezi, 4 kampüsü ile sürekli gelişmeyi esas alan, kurumsal temeli güçlü bir yapıya sahiptir. 11 yılı geride bırakırken evrensel eğitim ve öğretim çerçevesinde hazırladığımız yeni müfredatımız ve öğrenci dostu yaklaşımımızla, piyasanın ve iş dünyasının istediği işgücünü akademik yönden yetiştirip topluma kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Üniversitede akademik olarak bireysel yetkinliği artırma hedefli ilerlediklerini anlatan Ekren, “Teori ve uygulama bazındaki talep ve tercihleri dikkate alıyoruz. Akademik bilgi ile ekonomik refaha ve ticari performansa katkı sağlıyoruz. Uluslararası anlaşma ve protokollere önem veriyoruz. 12. yıla girerken olgunluk dönemini de yaşıyoruz. Lisansüstü eğitime ağırlık vermeyi planlıyoruz. Değişim ve dönüşüm sürecinde üniversitemizi daha ileriye taşıyacak kadrolarla gayretlerimiz devam edecek. Bu sürece katkısı olan İTO başta olmak üzere, İTO Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı’na ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.