Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu, Silivri ve Çatalca`da incelemelerde bulundu

admin | 07 Ağustos 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

İstanbul Valisi Hüseyin Avni  Mutlu, dün Silivri ve Çatalca ilçelerinde, İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği`nce yapımına devam edilen inşaatları inceledi.

İstanbul Valisi Mutlu, inceleme gezisine Silivri`deki yatırımlardan başladı. Bu ilçedeki incelemeleri sırasında Mutlu’ya İlçe Kaymakamı Salih Keser, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İl Genel Meclisi üyeleri eşlik etti.

Silivri`de ilk olarak Tarihi Piri Mehmet Paşa Camisi içerisinde incelemelerde bulunan Mutlu, Silivri Müftüsü Mustafa Onat’tan cami hakkında bilgi aldı.

Silivri Belediye Başkanlığınca Silivri’deki tüm camiler için hazırlanan seccadeleri inceleyen Vali Mutlu, daha sonra beraberindekilerle cami bahçesinde bulunan Piri Mehmet Paşa’nın kabri başında dua etti.

Köylere Hizmet Götürme Birliği`nce yapımı devam eden Tapu Kadastro Hizmet Binası’nda incelemelerde bulunarak inşaatta çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Mutlu, yapımı tamamlanan ve henüz hizmete açılmayan kapalı spor salonunda da incelemelerde bulundu.

Değirmenköy’de Endüstri Meslek Lisesi inşaatını da gezen Vali Mutlu, köy kahvesinde oturan vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Mutlu, Çanta Mahallesi`nde yapımı devam eden Aile Sağlığı Merkezi, Seymen Köyü`ndeki okul inşaatı ve Büyükkılıçlı Köyü’nde inşaatı devam eden camideki incelemelerinin ardından Silivri’den ayrılıp Çatalca`ya geçti.

Vali Mutlu, Silivri`deki incelemelerinin ardından Çatalca`ya geçti

Silivri`deki incelemeleri ardından Çatalca`daki yatırımları incelemeye devam eden Vali Mutlu`ya, burada Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Belediye Başkanı Cem Kara ve İl Genel Meclisi üyeleri eşlik etti.
Vali Mutlu, ziyaretinin ilk durağı olan Gökçeali Köyü Sevgi Altan Şanda İlköğretim Okulu`nda deprem güçlendirme çalışmalarını yürüten yüklenici firma sorumlularından inşa süreci hakkında bilgi alarak, eksik gördüğü noktaların tamamlanması talimatını verdi.
Gökçeali Köyü`ndeki incelemelerin ardından İhsaniye Köyü`ne geçen Vali Mutlu, burada beraberindeki heyetle birlikte sırası ile sağlık ocağı tadilatı, ilköğretim okulu tadilatı ve cami tadilatını denetledi.
Ardından Oklalı Köyü`ne geçen Mutlu, burada ise yeni yapılan camiyi inceledikten sonra Kestanelik Köyü`ne geçerek Kestanelik Sağlık Ocağı inşasını ve Kestanelik Lisesi`ni ziyaret etti.

Vali Mutlu, Çatalca Halkının Gönlünü Fethetti

Ziyaret ettiği her köyde yolda rastladığı vatandaşlara selam vererek onların hallerini hatırlarını soran Vali Mutlu, çocuklarla şakalaşarak günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir anda Vali Mutlu’yu karşılarında gören Çatalca halkı ise bu tablo karşısında memnuniyetini dile getirdi.

Vali Mutlu’dan sulama sistemine tam not

Ziyaretlerinin son bölümünde ise Kızılcaali Köyü`nde yakın zamanda yapılan toplu basınçlı sulama sistemi inceleyen Mutlu, burada aynı zamanda Çatalca Ziraat Odası Başkanı olan, Kızılcaali Köyü Muhtarı Ömer Engin`den bilgi aldı. Çatalca Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje ile hayata geçen toplu basınçlı sulama sistemi sonrasında memnuniyetini dile getiren Kızılcaaliler, verdikleri destekten ötürü Vali Mutlu’ya ve Kaymakam Taşdan’a teşekkür
ettiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.