Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu Medyayı Millete Şikayet Etti

admin | 15 Mayıs 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

vali-mutlu_basinİstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı basın açıklamasında 1 Mayıs’ta meydana gelen olaylarla ilgili yayınlarda medyanın kamuoyunu yanılttığını iddia etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Önceki gün yaptığı basın açıklamasında, 1 Mayıs olaylarında yaralanan Dilan Alp’in polisle çatışırken görüntülerinin olduğunu, yazıldığı gibi yoldan geçen masum biri olmadığını iddia ederek; polisin gazını konuşanların, polise atılan bilyeleri konuşmadığını söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun, medyayı “millete” şikayet ettiği basın açıklaması;

‘Milletime Şikayet Ediyorum’
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı basın açıklamasında medya tarafından kamuoyunun yanıltıldığını belirtti.
Vali Mutlu, 1 Mayıs olaylarında yaralanan Dilan Alp hakkında bilgi verirken, bilye ve taşlar ile yaralanan polislerin neden haberlerde görülmediğini sordu. Çıkan olaylarda yaralanan Dilan Alp`in polisle çatışırken görüntüleri olduğunu söylen Mutlu, “Yoldan geçen masum birisi değildi. Bize diyorlar ki gaz sıktınız. Ne sıkacaktık? Kurşun sıkacak değildik. Elbette su ve gazı kullandık” dedi.

Vali Mutlu, 1 Mayıs`ta yaşanan olaylarla ilgili basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Pek çok köşe yazarının “Genç kız teyzesinin evine giderken yaralandı.” sözlerine atıfta bulunan Mutlu, “Dilan 19 yaşında bir kızımız. Örgüt üyesi. Örgüt üyesi derken marjinal grup üyesidir. Kaydı vardır. Marjinal gruplarla bağlantısı vardır. Çatışma içerisindedir. Video kayıtlarında emniyet mensuplarıyla çatışma görüntüsü vardır. Annesiyle beraber teyzesine giden bir kız çocuğu değildir. Radikal örgüt mensubudur ve polisimize taş atan grupla görüntüsü var. Başına böyle bir şey gelsin istemezdik.” diye konuştu.

Türk milletine seslenen Mutlu, “Benim şehrimin sokakları boş olursa üzüntü duyarım. Hangi vali şehrinin sessiz olmasını ister? Dün İstanbul`u sessizliğe mahkûm edenler sözümüzü dinlemeyenlerdir. Açıkça bunları milletime şikâyet ediyorum” şeklinde konuştu.

Çıkan olaylarda atılan bir avuç bilyeyi basın mensuplarına gösteren Mutlu, “Bunları atanlar ile ilgili niye hiç kimse bir şey söylemiyor? Siz milletin vicdanı değil misiniz? Bizim attığımız gazı konuşanlar, bu örgüt üyelerinin bilyelerini niye konuşmazlar? Benim asil milletim sizin namusunuzu kendi namusu olarak gören emniyet teşkilatı bu bilyelere maruz kaldı. Ne diyorsun? Sesini çıkar. Sesini yükselt. Bunları yapanlara medya bir şey yazmayacak mı? Böyle bir şey yok.” dedi.

KESK Başkanı Lami Özgen`in, bundan sonra İstanbul Valiliği`nin Taksim`i 1 Mayıs`ta kapatacağı açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Vali Mutlu, sendika temsilcileri ile yapılan toplantılarda önümüzdeki 1 Mayıs`ın konuşulduğunu, bir yıl sonrasının 1 Mayıs`ının konuşulmadığını söyledi.
Vali Mutlu, olaylarda yaralanan polislerin sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getirerek basın açıklamasını sonlandırdı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.