Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu, maneviyatın merkezlerinden Eyüp’ü gezdi

admin | 03 Ağustos 2012 | İstanbul, Manşet A- A+

İstanbul’a yapılan yatırımların son durumlarını görmek amacıyla ziyaretler gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp ilçesini gezdi.

İl Özel İdaresi tarafından İstanbul’a yapılan yatırımların son durumunu yerinde denetleyerek görme fırsatı bulan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu kapsamda Eyüp ilçesini ziyaret etti. Yatırımları inceleme gezisi boyunca Vali Mutlu’ya; Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Hayrettin Çelik, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Er ve Murat Çelik, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya eşlik etti.

Yatırımları inceleme gezisine İslambey Semt Polikliniği inşaat alanında incelemelerde bulunarak başlayan Vali Mutlu, buradan Eyüp Devlet Hastanesi’ne geçti. Çalışmaların son durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu gerekli bilgilendirmelerde bulunurken, Eyüp Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Karaman da tadilatı devam eden hastane hakkında Vali Mutlu’ya son durum ile ilgili bilgiler sundu.
Vali Mutlu: Tarihi dokuları korumak adına sade bir restorasyon yapılmalı

Sağlık yatırımlarının ardından 1577 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan ve şu anda restore edilen Zal Mahmud Paşa Medresesi’nin restorasyon alanını gezen Vali Mutlu, yetkililerden son durumu hakkında bilgi aldı. Sade bir restorasyonun yapının orjinaline sadık kalınması adına en uygun yöntem olacağını belirten Vali Mutlu, “Tarihi yapının doğal dokusunu korumak adına sade bir restorasyon yapılması önemli. Yani bu yapıyı 1577 yıllarının tarzı ile muhafaza edelim. Bu anlamda Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi önemli bir örnek. Tarihi yapının restorasyonu sade bir şekilde yapılarak orjinaline sadık kalınmış” dedi. Vali Mutlu, ayrıca 1993 yılında medresenin avlusuna yapılan şadırvanın alan zenginliğini yok ettiğini söyledi.

“Eyüp’ün tarihi dokusuna uygun bir proje”

Eyüp Hükümet Konağı gibi ilçe için önemli çalışmalardan biri de Eyüp Belediyesi Yeni Hizmet Binası. Vali Mutlu, ilçe için büyük önem arz eden yeni hizmet binasının yapılacağı inşaat alanını da gezdi. Başkan Kavuncu, vizyon projeleri ile Eyüp’ün silüetinin değişeceğini ve tarihi doku korunarak bölgedeki turizmin canlandığını söylerken, yeni hizmet binası hakkında proje yetkilileri ile birlikte Vali Mutlu’ya kısa bir sunum yaptı.

Vali Mutlu, maneviyatın yoğun yaşandığı ilçelerden olan Eyüp’e yapılacak yeni hizmet binasının İstanbul’un en güzel yapılarından biri olacağını belirterek, hem ilçenin tarihi dokusuna hem de çağdaş mimariye uygun bir proje olduğunu söyledi.

Eğitim kurumlarına özel ilgi

İl Özel İdaresi’nin İstanbulluların hizmetine sunduğu yatırımlar içerisinde eğitim kurumlarına yapılan yatırımları ayrı tutan ve büyük bir titizlik ile inceleyen Vali Mutlu, çalışmaları devam eden Gümüşsuyu İlköğretim Okulu, Esentepe İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Alibeyköy Çırçır Mahallesi İlköğretim Okulu’nu gezdi. Çalışmaların son durumunu yerinde gören, proje koordinatörlerinden bilgiler alan Vali Mutlu, yaptığı kısa değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da maneviyatın önemli merkezlerinden biri olan Eyüp ilçemizde yatırımları geziyoruz. Bizim için özellikle eğitim alanında yapılan yatırımlara büyük önem veriyoruz. Bizim için çok önemli olan bu çalışmaların zamanında bitirilmesi büyük önem arz ediyor. Paramızı yani bütçemizi, vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde hizmetlere ulaşması için harcamaya özen gösteriyoruz. Bugün de Eyüp ilçemizi gezdik, yatırımları inceleme fırsatı bulduk. Ufak tefek aksaklıklar olsa da yararlı bir gezi olduğunu düşünüyorum.”

İnceleme gezisine devam eden Vali Mutlu, modern ve ahşap bir görünüme sahip olan Nikah Sarayı ve Konferans Salonu’nu da gezdi. Güzel bir manzaraya sahip olan merkezin sadece Eyüp halkına değil, tüm İstanbullulara hizmet edeceğini söyledi.

İstanbul’a modern Afet Yönetim Merkezi

Olası bir depreme karşın İstanbul’da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının bilgilendirme çalışmaları sürerken İSMEP de, Eyüp ilçesinde teknolojik gelişmelere uyumlu, 24 saat kesintisiz hizmet verebilecek Afet Yönetim Merkezi inşa ediyor. Vali Mutlu da programı arasında yer alan merkezi gezerek, çalışmaların son durumunu gördü.

Çalışmalarda sona yaklaşılan Afet Yönetim Merkezi’nin yakın bir zamanda açılması planlanıyor.

“Cumhuriyeti sahiplenme noktasında Cem Evleri fevkalade bir hizmet veriyor”

Vali Mutlu, Alibeyköy Cem Evi ve Kültür Merkezi’ni de ziyaret etti. Burada Dernek Başkanı Mehmet Doğan ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Vali Mutlu, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “İnsan kardeşine, ailesine, akrabasına ziyarete gittiğinde farklı bir huzur hissediyor. Ben de aynı huzuru ve mutluluğu, böyle dernekleri ziyaret ettiğimde yaşıyorum. Allah, adil, sevgi, saygı ve muhabbet ile davranmayı emrediyor. Ve diyor ki; İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok hizmet edendir. Cem evleri birlik ve beraberlik anlamında önemli bir misyon ediniyor ve cumhuriyeti sahiplenme noktasında fevkalade bir hizmet veriyor” dedi.
Cem Evi Dernek Başkanı Mehmet Doğan ve dernek üyeleri de Vali Mutlu’nun kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Mutlu’ya Eyüp Sultan’da yoğun ilgi

İnceleme gezilerinin ardından son olarak Vali Mutlu, restorasyonu devam eden Eyüp Sultan Camii restore alanını gezdi.

Eyüp Sultan’ın maneviyat duygularının yoğun yaşandığı yerlerden biri olduğunu belirten Vali Mutlu, burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Vatandaşlarla sohbet eden, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan aylarını ve yaklaşan Ramazan bayramını kutlayan Vali Mutlu, Eyüp Sultan’a gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisi üzerine bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.