Hoşgeldiniz  

Vali Ali Yerlikaya’dan ‘İstanbul’da Kademeli Mesai’ Açıklaması

admin | 15 Eylül 2020 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Sağlık, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Çatalca’da ayçiçeği hasadına katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul’da Koronavirüs önlemleri kapsamında geçilmesi planlanan kademeli mesai ile ilgili açıklama yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Uzmanlar koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında salgın yayılımının en aza indirilmesi amacıyla çalışma saatlerinde değişiklikler yapılarak toplu ulaşımın yükünün dağıtılması gerektiği belirtiliyor.

KONSENSUS, ORTAK AKIL, İSTİŞAREYLE KARAR

Esnaf odaları başkanlığında ve valilikte toplantı yapıldığını söyleyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sanayi odası, ticaret odası ve diğer bütün mesleki odalarla istişare halinde olduklarını kaydederek; Büyükşehirle geçen hafta toplandık. Çarşamba günü tekrar toplanacağız Büyükşehir Belediyesiyle. İstanbul’un metropol duruşuna yakışır konsensus, ortak akıl, istişareyle kararlar alacağız.” Açıklamasını yaptı.

ULAŞIM ARAÇLARINI VERİMLİ, SAĞLIĞIMIZDA SIKINTI YARATMAYACAK ŞEKİLDE

Ortak akıl ve istişareyle kararlar alacağız metropol yakışır kararlar alınacağını kaydeden İstanbul Valisi Vali Yerlikaya, “Büyük bir heyecanla, azimler çalışıyoruz. Koronavirüs önlemlerinin şehrimin her yerinde en etkili şekilde alınması noktasında valilik, büyükşehir belediler, kaymakamlıklar, meslek odaları, kolluk kuvvetleri birlikte çalışıyoruz. Mesai saatlerinde, sadece beyaz ve mavi yakalılar değil, sadece kamu değil hep beraber aynı ulaşım araçlarını en verimli ama sağlığımızla ilgili bize sıkıntı yaratmayacak şekilde nasıl kullanacaksak bunun üzerinde duruyoruz. Yakın zamanda İstanbul’a bunu paylaşacağız.” Dedi.

MESAİ SAATLERİNDE KADEME  

Yapılan çalışmalar sonrasında “İstanbul’da Kademeli Mesai” uygulaması ile ilgili alınacak kararın Ankara’da alınan karar doğrultusunda 08.00-17.00, 08.30-17.30, 09.00-18.00, 10.00-19.00 dört farklı mesai saatleri şeklinde bekleniyor.

Kaynak: www.itvhaber.com

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.