Hoşgeldiniz  

ÜRETEN KADINLAR 8 MART’TA ATAŞEHİR’DE BULUŞUYOR

admin | 07 Mart 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

8_mart_atasehirAtaşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü  kapsamında Emekçi Kadınlar Korosu ve tiyatro oyunu sahnelenirken, kursiyerlerin tasarımlarıyla Üreten Kadınlar Defilesi yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Etkinlikler kapsamında MSKM Halit Akçatepe Sahnesi’nde ise Ataşehir Belediyesi Emekçi Kadınlar Korosu sahne aldı. Ataşehir Belediyesi Üreten Kadınlar Defilesi yapıldı.

Son olarak da “Baba Ben Geldim” adlı oyunla Ümmiye Koçak yönetimindeki Mersin-Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu sahne aldı.

CHP PM ÜYESİ ve İstanbul Milletvekili  Gamze Akkuş İlgezdi’nin katıldığı Kadın ve Siyaset konulu söyleşi düzenlendi.

Üreten Kadınlar Ataşehir’de Buluşuyor

Üreten Kadınlar Ataşehir’de Buluşuyor adıyla düzenlenen etkinlikte ise Adıyaman – Bez Bebek- Bayburt – Ehram Dokuma, Burdur – Alacalar, Çatalca – Organik Tarım, Gelibolu – Mevlevi, Laçin Tatlıcısı, Giresun – Ahşap Kakma,  İstanbul – Çini, İstanbul – Antep İşleri İğne Oyası, Kahramanmaraş – Sim Sırma, Kahramanmaraş – Dival ile temsil edilirken her biri birbirinden güzel el emeği göz nuru eserlerini de sergilediler.

Ataşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kapsamında düzenlenen etkinliklerin açılışında Ataşehir Belediyesi Emekçi Kadınlar Korosu’nun dinletisi sonrası Ataevlerinde kurs gören kursiyerlerin tasarımlarının sergilendiği Ataşehir Belediyesi Ataevleri Üreten Kadınlar Defilesi düzenlendi.

Ümmiye Koçak yönetimindeki Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu  “Baba Ben Geldim” adlı oyunlarını sahnelediler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.