Hoşgeldiniz  

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ BİZLERİN ELLERİNDE

admin | 13 Şubat 2017 | Ataşehir, Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

cydd (00)ÇYDD Ataşehir Şubesi Genel Kuruluna katılan CHP’li Onursal Adıgüzel 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu hakkında görüşlerini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Dernek merkezinde yapılan  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Kuruluna katılan CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Onursal Adıgüzel, üyelere hitaben yaptığı konuşmada 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili değerlendirmeler yapan Onursal Adıgüzel, bütün kötülüklerin anasının 1982 anayasası olduğu yönünde algı yaratıldığı, oy verenlerin bu günde değişikliliklerde ne olduğu bilgisinin olmadığı, 18 maddelik zehirli anayasa değişikliğine şeker kılıfı yapıldığını ifade etti.

BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI 1982 ANAYASASI OLDUĞU YÖNÜNDE ALGI YARATILIYOR

1982 anayasasının bütün kötülüklerin anası olduğu yönünde algı yaratılmak istendiğini kaydeden CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Onursal Adıgüzel, oy verenlerin bu günkü anayasa değişikliğinde olduğu gibi 1982 anayasasında ne olduğunu bilmediklerini iddia ederek, “Bunların farkındayız. Bizim de yeni yöntem geliştirmemiz gerekiyor. Doların 4 TL olduğu, ekonominin daraldığı söyleniyor. Yatırım olmayan ülkede ekonomi düzelmez. Adil rekabet ortamında yaşamıyorsa ve bunlar da yasalarla güvence altına alınmamışsa, yerli de yabancı da yatırım yapmaz” dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ’NDE 113 ÜLKE ARASINDA 99’UNCUYUZ

Yapısal reformların şart olduğuna işaret eden Adıgüzel hükümete bu yönde telkinde bulunduklarını, hukukun üstünlüğünün önemine dikkat çektiklerini kaydederek, “Ekonomik diğer her alanda surunlar yaşarız. 2016 Yılı Hukukun Üstünlüğü Endeksi’ne baktım 113 ülke arasında 99’uncu sıradayız. Birkaç yıl önce 50’nci sıradayız. O kadar hızla geriye gidiyoruz. Özgürlükte de çok eksikliklerimiz var. Eğer gençler yada iş dünyasındakiler hayal kuramıyorsa, hayallerini özgürce paylaşamıyorsa ülkede katma değer yaratan işler ortaya çıkmıyor. Bundan 20 yıl önce jeopolitik konum, doğal kaynaklar çok önemliydi. Bu gün önemli olan, en değerli hazine; becerikli insan…” şeklinde konuştu.

ZEHİRLİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE ŞEKER KILIFI

Gençliğin anayasası denilen değişikliğin öyle olmadığını, gençliğin sorunlarının; GSS, barınma, işsizlik, eğitimin de aralarında olduğu ve daha da artırılabilineceğini kaydeden Onursal Adıgüzel, “Gençlik gelecektir” ve “Geleceği değiştirmek istiyorsanız gençlerin oyunu alacaksınız” sloganlarından hareketle, karar alma süreçlerine sokmadan küçük oyunlar yapıyorlar. 18 maddelik zehirli anayasa değişikliğine şeker kılıfı yapıyorlar. Bu arada gençlerde dahil toplumun bütün kesimlerini yok sayıyorlar. Bilinçli olarak Türkiye geriye götürülüyor” diye konuştu.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ BİZLERİN ELLERİNDE

Sadece partilere değil toplumun bütün kesimlerine görevler düştüğünü ifade eden Onursal Adıgüzel, anayasa değişikliği referandumu değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:
“Genç bir milletvekili kardeşiniz olarak çok dinledim; ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruat’ sözlerini. Bizim ortak bir akla ihtiyacımız var. YSK 16 Nisan’ı referandum tarihi olarak belirledi. 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceği için evet yada hayır denecek. Bundan 2 hafta önce Türkiye’nin geleceği TBMM’de milletvekillerinin elindeydi. Ne yazık ki matematiksel üstünlük nedeniyle, çok mücadele ettiğimiz halde, kendi iradelerini bir kişiye teslim etmek isteyen zihniyetin kararıyla referanduma gidildi. Bu gün ülkemizin geleceği bizlerin ellerinde… Hepimizin Cumhuriyete, laikliğe demokrasiye, özgürlüğe sahip çıkmamız, bir kişiye teslim etmememiz gerekiyor. Düşünce anlamında ayrışabiliriz ama aidiyetler konusunda birleşebiliriz.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.