Hoşgeldiniz  

Ulaşımı Aksatan Şiddetli Lodos 9 Can Aldı

admin | 02 Şubat 2015 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

siddetli-lodos_9_can_aldiMeteoroloji tahminleri doğrultusunda hafta sonu etkisini sürdüren ve 9 can kaybı yaşatan şiddetli fırtına yerini sağanak yağışa bıraktı. Ulaşımı aksatan, çatıları uçuran şiddetli Lodos 9 Can Aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sıcaklığın 8 derece birden azalacağını bildiren yetkililer, bugün ülkenin batı kesimlerinde çamur yağacağını ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Kuvvetli fırtına nedeniyle İstanbul’da deniz ve hava ulaşımında birçok sefer iptal edilirken, fırtınanın etkili olduğu yerlerde çatılar uçtu, elektrik direkleri devrildi.

Lodosun oluşturduğu dev dalgalar Yeşilköy’de sokaklarında taşkınlara neden olurken birçok semtte çatılar uçtu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre lodos etkisini sürdüreceği, Türkiye’nin batı kesimleri için ise toz uyarısı yapıldı.

LODOS YAĞMUR GETİRDİ

Meteoroloji Genel müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Pazartesi İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale’nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiği belirtildi. Türkiye’nin batı kesimleri için ise toz uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden yapılan açıklama şu şekilde:

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güney yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından Pazartesi; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale’nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Vinç Yola devrildi: 1 Ölü

Hafta sonu etkili lodos fırtınası yurdun batı bölgelerinde çatıları, direk ve tabelaları uçurdu. Bursa’da yapımı devam eden stat inşaatına ait vinç trafiğin aktığı yola devrildi. Lodosun etkisiyle yola devrilen vincin altında kalan aracın sürücüsü hayatını kaybetti.

DENİZ ULAŞIMI DURDU, HAVA ve KARA ULAŞIMI DA AKSADI

Şiddetli lodos nedeniyle Bursa-İstanbul deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edildi. Teleferik yarına kadar kapatıldı. İstanbul’da da deniz ulaşımı durdu. Deniz otobüsü ve vapur seferleri iptal edilirken Hava alanlarındaki uçak seferlerinde de aksamalar oldu. Bazı seferler de iptal edildi. THY yetkililer 3 gün için iptal edilen toplam sefer sayısını 332 olarak duyurdu.

Çanakkale ve çevresini de etkileyen fırtına nedeniyle, üç gün iptal edilen Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe- Gökçeada seferlerinin yanı sıra Çanakkale Boğazı’nda da seferler yapılamadı. Lapseki-Gelibolu ile Çardak-Gelibolu arasındaki deniz ulaşımı durdu.

Şiddetli fırtına İzmit Körfezi’nin doğusunda etkili oldu, vapur seferleri iptal edildi. Fırtınanın ağaç ve çatılardan kopan parçaları savurması nedeniyle bazı yollar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Balıkesir’de ise lodos Ayvalık ve Erdek ilçelerinde bazı balıkçı teknelerinin batmasına neden oldu, Paşalimanı-Avşa-Marmara Adası ile Erdek-Tekirdağ deniz seferleri iptal edildi.

FIRTINADA CAN KAYBI: 9

Zaman zaman hızı 100 kilometreyi bulan Meteoroloji’nin “tam fırtına” olarak tanımladığı etkili lodos, başta sahil kentleri olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde maddi zaralara neden olurken can kayıpları da yaşandı.

Hafta sonunda etkili olan çatıları uçtuğu, direklerin, ağaçların ve yolardaki TIR ların devrildiği,  Bursa ve Afyonkarahisar’da 3’er, Samsun, Balıkesir ve Çanakkale’de 1’er olmak üzere 9 kişi şiddetli fırtınaya bağlı kazalar nedeniyle hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Ajanslar ve Haber Kaynaklarından

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.