Hoşgeldiniz  

TUNCAY AKÇA; ‘SEÇİCİ BİZ OLACAĞIZ’

admin | 19 Ağustos 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet, Spor A- A+

atasehir_dogus (1-)Ataşehir Belediyesi tarafından suni çim çalışması yürütülen Ataşehir Doğuş Spor Başkanı Tuncay Akça toprak saha nedeniyle oyuncu bulamadıklarını, saha bitince seçici olacaklarını söyledi.

Ataşehir Belediyesi tarafından Ataşehir Doğuş Spor’un toprak olan sahasını suni çim yapma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarla ilgili konuşan Doğuş Spor Kulübü Başkanı Tuncay Akça; “Sahamızın toprak oluşu nedeniyle oyuncu bulamıyorduk. Şu ana kadar bulduğumuzu oynatıyorduk. Burası bittikten sonra seçici biz olacağız” dedi.

Sahalarının çim olmasını sporcular açısından önemli olduğunu vurgulayan yönetim kurulu üyeleri ve teknik heyet sporcular bundan sonra kendilerini daha güvende hissederek futbol oynayacaklarını söylediler.

Kulüp yetkililer, sahanın Doğuş Spor’a, Âşık Veysel ile Mustafa Kemal mahallesindeki çocuklara büyük faydalar sağlayacağını söyleyerek konu ile ilgili gazetemize şu açıklamayı yaptılar.

atasehir_dogus (3)

BUNDAN SONRA SEÇİCİ BİZ OLACAĞIZ

Sahanın açılışının Örnek Kültür Merkezi ile birlikte olacağını söyleyen Doğuş Spor Kulübü Başkanı Tuncay Akça;  “ Yeni dönemde alt yapıda çocukların rağbet göstereceğine inanıyorum. Toprak sahaya pek ilgi yok. Ama çim olunca ilginin fazla olacağına inanıyorum. Şu ana kadar bulduğumuzu oynatıyorduk.  Burayı yaptıktan sonra seçici olacağız. Mahalle gençlerinden oluşturacağımız ve hocalarımız tarafından çalıştırılan gençlerin arasından yetenekli olanları kadrolarımıza katacağız. Öbür çocukları da madde bağımlılığından korumak için burada spora teşvik edeceğiz” dedi.

Akça, sahalarının nizami olmadığı fakat federasyonun izin vermesi durumunda U11-U12-U13 maçlarını sahalarında oynamak istediklerini, buna göre alt yapı sorununu da kısa sürede tamamlamaya çalışacaklarını ifade etti.

Akça; sahanın suni çim yapılma işini Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve ekibinin katkılarıyla yapıldığını, ayrıca meclis üyemiz Süleyman Karadağ ile mahalle esnafının büyük katkı emeklerinin olduğunu söyledi.

atasehir_dogus (2)

SAHANIN ETRAFI TEL ÖRGÜ İLE ÖRÜLECEK

Akça; “ Sahamız bittikten sonra kenarlarına asmak için reklam almayı düşünüyoruz. Buda bize katkı sağlar. Toplam 8 metre 30 santim kenar direklerinin uzunluğu olacak. Etrafını tel örgü ile kapatacağız. Yalnız iki metresini file altı buçuk metresi de tel örgü olacak. Bu konuda burayı yapan firmanın da desteğini unutmamak gerekir” diye konuştu.

Binanın yeterli olmadığını söyleyen Akça; “Arka tarafa doğru genişletmeyi düşünüyoruz. Hatta dışarıdan alacağımız sporcular için de kalacak yer olarak da kullanacağız. Sahamız bittikten ve bize katkı getirisi için kiralama usulüyle maçların oynamasını sağlayacağız. Bu katkılarla ve belediyeden alacağımız desteklerle burayı tam bir spor komplesi haline getirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ SÜPER AMATÖR

Teknik Direktör Erdal Sert, geçen yıl Doğuş ailesiyle tanıştım diyerek; “ Çok özverili candan bir yönetimle çalışıyorum. Geçen yıl 2. Amatör’den 1.Amatör’e çıktık. İmkânlarımız kısıtlı ama bu imkânlarla Süper Amatör’e çıkma hedefimiz var.  Bu başarı gönül işidir. Bende böyle bir yönetici ekiple çalışıyorum. Böyle bir ekiple çalıştığım için kendimi şanslı görüyorum.  Ayrıca bu sahanın çim olması da bu bölgeye inanılmaz bir futbolcu kaynağı sağlar. Oyuncular bu tür sahalarda kendilerini daha çabuk gösterme imkânına sahip olurlar. Bir Çengelköylü olarak Ataşehir Belediyesinin katkılarını önemsiyorum. Her belediye bunu yapmaz. Takımın Teknik sorumlusu olarak Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye şahsım ve futbolcularım adına çok teşekkür ediyorum. Futbol adına çok güzel şeylerin olacağına inanıyorum” dedi.

DOĞUŞ SPORU YENİDEN YARATTIK
atasehir_dogus (4)
Başkan yardımcısı Hüseyin Günveren de: “Ataşehir Doğuş Spor yönetimine geldiğimizde kasamızda sıfır lira ve futbolcularımız dağınık haldeydi. Bir takım formamız yokken birbirimize olan bağlılığımız, Ataşehir Belediyesinin bize verdiği katkı ve güven, mahalle esnafımızın bize duyduğu güven ve sahiplenmesi ile bir şeyler yapmaya çalıştık. Bugün de herkesin kabul edeceği bir Doğuş Sporu sıfır bütçeyle yeniden yarattık. Bu sahanın bizim için önemli bir gelir kaynağı olacağına inanıyorum. Ayrıca kulüp lokalini faaliyete geçireceğiz. Çocuklarımızı sadece sportif anlamda değil, çeşitli sosyal aktiviteler ve eğitimlerinde de destek vereceğiz” şeklinde ifade etti.

EĞİTİM VE KÜLTÜRÜMÜZLE ANILMAK İSTİYORUZ

Günveren; “Mahallemizde her yıl 5-6 gencimizi ya uyuşturucu kullanmaktan ya da uyuşturucu satıcılarının çekişmesi sonucu verdiği cinayetlerle anıldık. Biz artık mahallelerimizin bu haliyle değil spordaki başarılarıyla, eğitimdeki başarılarıyla, kültürel faaliyetleriyle anılması için çalışacağız. Birkaç gün sonrada görüşmelerini yaptığımız bir basketbol şubesi çalışmamız var.  Onun müjdesini de mahalle halkımızla paylaşacağız” diye konuştu.

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİMİZE İNANIYORUM

Ulaşım ve Basından sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Batu Bu tesislerin kazanımında Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin önemli katkı sağladığını söyleyerek; “ Ayrıca,  Fen İşleri Müdürümüz Deniz Kutlu, Park ve Bahçeler müdürümüz İrfan Birinci ve meclis üyemiz Süleyman Karadağ’ın bu tesisin oluşumunda büyük katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Fedakâr bir başkanımız var. Zamanın önemli kısmını işi dışında burayla ilgilenmekle geçiriyor. Bizde kendisine gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Asil yönetim kurulu üyeleri dışında yedek üyelere de görevler veriliyor ve herkes kendisine verilen görevi sorumluluk duygusu içinde yerine getirme çabasını veriyor. Az olsun bizim olsun mantığının dışına çıktık. İlgili herkesin çalışması için görevler verdik. Güzel günler göreceğimize inanıyorum” dedi.

Batu son olarak şunları söyledi; “Sevgili iş adamlarımızdan, maddi durumu iyi olan büyüklerimizden, sporseverlerden destek bekliyoruz.  Destek konusunda da bize gelip nakit değil de, Doğuş Spor’un Örnek mahallesi Ziraat bankasında bulunan hesabına bağış yaparlarsa çok sevinir ve minnettar kalırız.”

İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.