Hoşgeldiniz  

TÜİK ‘İnşaat ve Hizmette Sektörel Güven Azaldı’

admin | 24 Eylül 2013 | Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

insaat sektör_tuikTÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açılmada gelecek üç aylık döneme ilişkin hizmet ve inşaatta sektörel güvende düşüş beklentisine dikkat çekildi.

Recep Kenan/haberinasli.com

TÜİK İstanbul Bölge Müdür V. İsmail GÖKALP tarafından yapılan basın açıklamasındaki rakamlarda; özellikle inşaat ve hizmet sektörlerinde güven azalması dikkat çekerken, daha az olmakla beraber perakende ticaret sektöründe de güven azalması göze çarpıyor.

Sektörel Güven Endeksleri, Eylül 2013

TÜİK Başkanlığınca açıklanan “Sektörel Güven Endeksleri, Eylül 2013” sonuçlarına ilişkin TÜİK İstanbul Bölge Müdür V. İsmail GÖKALP tarafından verilen bilgiye göre;

Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde güven azaldı

Bir önceki ayda; 107,2 olan hizmet sektörü güven endeksi 104 değerine; 109,5 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 109,4 değerine ve 83,4 olan inşaat sektörü güven endeksi 79,2 değerine düştü.
Hizmet sektörü güven endeksi %3 azaldı

Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, son üç aylık dönemdeki iş durumu değerlendirmesindeki %0,5’lik ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi değerlendirmesindeki %9,2’lik kötüleşmeden kaynaklandı. Son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep alt endeksi ise bir önceki aya göre %2,2 oranında arttı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi %0,1 azaldı

Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki %13,7’lik düşüşten kaynaklandı. Son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar ve mevcut mal stok seviyesi alt endeksleri ise bir önceki aya göre sırası ile %8,3 ve %8,8 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi %5,1 azaldı

İnşaat sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksindeki %10,4’lük düşüşten kaynaklandı. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksi bir önceki aya göre %2,8 arttı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.