Hoşgeldiniz  

TÜİK ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETİ MECLİS’E TAŞINDI

admin | 14 Ocak 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

tuik_4_cCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt TÜİK’te çalışan 4-C’li personelin her yılın sonunda yaşadığı “İlişik kesme” sıkıntısını Meclis’e taşıdı. TÜİK çalışanı 4-C’li Mecliste.

HÜKÜMETİN 4/C DÜZENLEMESİNDE AYRIMCILIK MECLİS GÜNDEMİNDE

TÜİK’te çalışan 4-C’li personelin her yılın sonunda yaşadığı “İlişik kesme” sıkıntısı Meclis’e taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlanması istemiyle önerge verdi; geçtiğimiz Aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemede sözleşme yenileme durumu pek çok sözleşmeli personel için ortadan kaldırılırken TUİK çalışanlarının neden kapsam dışı bırakıldığını sordu.

“Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İş Sözleşmeleri Sona Eren İşçilerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar” ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı ile TÜİK’de çalışan 4/C’li personelin dışlandığını ve bu sebeple haklı eleştirilere neden olduğunu ifade eden Öğüt, “ Kararın 15. maddesinde “Bu Esaslar kapsamında istihdam edilecek geçici personel ile imzalanan hizmet sözleşmeleri, tip sözleşme örneği vizesinde değişiklik oluncaya kadar her mali yıl yenilenmiş sayılır” denilerek sözleşme yenileme durumu ortadan kaldırılmıştır ancak TUİK çalışanları kapsam dışı bırakılmıştır.  Gerekçesi nedir?” diye sordu.

Önergesinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın “TÜİK’te çalışan 4/C’li geçici personele iş güvencesinin verilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız” sözlerini hatırlatan CHP’li Öğüt, “TÜİK çalışanlarının kapsam dahiline alınması düşünülmekte midir?” sorusunu yöneltti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.