Hoşgeldiniz  

Tuba Uçar, ‘Mezuna Kalmamalı, Kayıt Olmalı’

admin | 08 Eylül 2020 | Eğitim, Genel, Manşet A- A+

Tercih sonuçları ile tamamlanan YKS 2020 üniversite kayıt işlemleri sonrası öğrencilere tavsiyede bulunan Tuba Uçar, “Mezuna kalmasınlar, mutlaka kayıt olsunlar’’ dedi.

YKS 2020 tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Üniversite kayıt işlemleri geçtiğimiz gün tamamlandı. Şimdi gözler ek kontenjanda. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından istediği başarı puanını alamayan öğrenciler “mezuna kalmak” kararını veriyor. Peki bu doğru karar mı? Bu sorunun cevabını İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Aday İlişkileri Müdürü Tuba Uçar şöyle cevaplıyor; ’’Adaylara tek tavsiyem, mezuna kalmasınlar ve mutlaka kayıt olsunlar’’.

ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN BOŞUNA BİR ZAMAN KAYBI

‘’Mezuna kalmak’’ teriminin öğrencilerin istedikleri puan gelmediğinde 1 yıl daha sınava hazırlanması için kullanıldığını söyleyen Tuba Uçar sözlerine şöyle devam etti;’’Aday öğrenciler için boşuna bir zaman kaybı. Üniversiteye giren yaşıtları hayata daha önce başlayacakken kendileri zaman kaybedecek ve en önemlisi girecekleri sınavda da sonuçlarının nasıl geleceği belli olmadığından bu belirsizlik kendilerinde stres yaşatacak. İstedikleri bölüm için puanları yetmiyor olabilir amapuanlarının yettiği başka bir bölümde okuyarak da hayallerindeki mesleği yapabilirler. Bunu şu şekilde örneklendirebiliriz. Aday öğrencinin puanı Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ne puanı yetmediyse eğer Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü ek tercihte tercih ederek aynı anda Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde çift ana dal yapabilir.’’

ÖĞRENCİLERE SUNDUĞU FIRSATLAR

Kurumun öğrencilere sunduğu fırsatlarla ilgili de bilgi veren Uçar;’’Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden öğrencilerimiz sertifika programlarına katılarak ‘’Yazılım Uzmanı’’ olabilirler. Her devrin mesleği olan Sivil Hava İşletmeciliği Bölümü’nü tercih ettiklerinde Uçak Teknolojisi Programı’nda çift ana dal yapabilir, havacılığın farklı alanlarında çalışabilirler. Odyolog olmak isteyen adayların puanları bu bölüme yetmiyorsa eğer Odyometri Bölümü’nü tercih ederek Dikey Geçiş Sınavı ile Odyoloji Bölümü’ne geçerek Odyolog olabilirler.Aynı şekilde İç Mimar olmak isteyen adaylar İç Mekan Tasarımı Bölümü’nü tercih ederlerse yine Dikey Geçiş Sınavı ile İç Mimarlık Bölümü’ne geçerek İç Mimar olabilirler. Ek tercihte Havacılık Yönetimi Bölümü’nü tercih eden adaylar, Kariyer İngilizcesi ve ücretsiz İngilizce Hazırlık Programı ile mesleğinin İngilizcesini bilerek mezun olabilirler.Bunun gibi birçok örnek vermek mevcut. Ek tercih öncesi puanı istediği bölüme yetmeyen aday öğrencilerimiz üniversitemizinweb sitemizdeki canlı destek bölümünden, çağrı merkezimizden ve sosyal medya hesaplarımızdan bizlerle iletişime geçerlerse kendilerini doğru bölüme yönlendirebiliriz.’’ diye belirtti.

ÜNİVERSİTENİN DİPLOMACARD VE BLUECARD AYRICALIKLARI

Son olarak üniversitenin Diplomacard ve Bluecard ayrıcalıkları ile ilgili de bilgi veren Tuba Uçar;’’Büyük fırsatlar sağlayan Diplomacard ile dünyanın her yerinde öğrenim ve yetkinliklerini belgeleyebilen öğrencilerimiz, Bluecard ayrıcalığı ile Avrupa ülkelerinde çalışma ve oturma izni programına direkt dâhil olabilme fırsatına da erişiyor.Mimarlık, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Havacılık Yönetimi gibi birçok bölümü tercih eden adaylarımız Bluecard ayrıcalığı ile Avrupa’da iş imkanlarına sahip olabilirler. ’’dedi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Hakkında:

İstanbul Rumeli Üniversitesi, 23 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da kurulan bir vakıf üniversitesidir. Çağdaş ve evrensel düşünce yapısına sahip olan, vatan sevgisi ve milli değerlerin kıymetini iyi bilen Rumeli Felsefesi doğrultusunda yetiştirdiği ve toplumun ihtiyacı olan bilim insanlarını ülkeye kazandırmak; bilgili, çağdaş, donanımlı, deneyimli, topluma yararlı, araştırmacı gençler yetiştirmeyi hedefleyen bir yüksek eğitim kurumu olmak amacını taşımaktadır. İstanbul Rumeli Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılında Silivri, Haliç ve Bostancı Yerleşkelerinde 5 Fakültede 18 Bölüm, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı 16 Program, Meslek Yüksekokuluna bağlı 10 Program, Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı 10 bölümde eğitim vermektedir.  2021- 2022 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi’nin açılması planlanmaktadır. 

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.