Hoşgeldiniz  

TSK, SURİYE’DE IŞİD OPERASYONU BAŞLATTI

admin | 24 Ağustos 2016 | Asker, Dünya, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

son_dakika_suriye_tskTürk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus bölgesini IŞİD militanlarından temizlenmesi amacıyla Askeri harekat başlattı. TSK, top atışı yapılan bölgeye gece boyunca bombardıman yaptı.

IŞİD kontrolündeki Cerablus’tan atılan 9 havan merkesi Gaziantep’in Karkamış İlçesi’ne, Bab’dan atılan 3 roket mermisi Kilis’e düştü. Can kaybının yaşanmadığı saldırılara, sınır birlikleri top atışlarıyla karşılık verdi.

Bölgeye yönelik “FIRTINA KALKANI” adıyla operasyon başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD hedeflerini Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

TSK CERABLUS VE KEKLİCE BÖLGESİNE TEMİZLK HAREKATI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus ve Keklice bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla “FIRTINA KALKANI” adıyla harekat başlatıldı.

Keklice ve Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor.

tsk_suriye_karkamis-harita_firat_kalkani

1 GÜNDE 7 HAVAN MERMİSİ, KARKAMIŞ BOŞALTILIYOR

Cerablus’tan dün sabah saatlerinden itibaren atılan havan mermilerinden 7’si Karkamış ilçe merkezine, 2’si sınır hattındaki Yarımca Mahallesi’ne düştü. Saldırılarda bir cami ve bazı evler zarar gördü. Bunun üzerine belediye hoparlörlerinden sık sık, “İlçemize yönelik hava saldırıları nedeniyle halkımızın can güvenliği için evlerinden çıkmamaları ve zemin katlarda oturmaları rica olunur” anonsları yapıldı. Akşam saatlerinde Cerablus’tan atılan bir havan mermisinin Karkamış Belediyesi’nin bahçesine düşmesi üzerine polis, vatandaşlardan ve basın mensuplarından can güvenliği için ilçeyi boşaltmalarını istedi. Aracı olmayanlar için Kaymakamlık önüne minibüsler getirtildi.

KARKAMIŞ BOŞALTILIYOR, MEMURLAR 2 GÜN İZİNLİ

Gaziantep Valiliği, sınır hattındaki 6 mahallede yaşayan vatandaşların daha güvenli bölgelere gitmeleri konusunda uyardı. Açıklamada şöyle denildi: “Karkamış ilçemizin şehir merkeziyle birlikte sınır hattındaki Öncüler, Türkyurdu, Karanfil, Kıvırcık, Beşkılıç ve Yarımca mahallelerinde ikamet eden vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından daha güvenli bölgelerde bulunmaları, ilçemizde görev yapan kamu görevlilerimizin hizmetleri aksatmayacak şekilde 2 gün süreyle idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.”

TSK HAREKATI SAAT 04:00’DA

Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarından TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05’de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı, saat 05:45’te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu atışlar sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı. Hava harekatına Türk F-16’ları katıldı.

“12 HEDEFİN 12’Sİ DE VURULDU”

İlk hava harekatının ise saat 06:08’de başladığı operasyonda saat 06:08, saat 06:10 ve saat 06:30 hava harekatlarının yapıldığı, belirlenen 12 hedefin 12’sinin de vurulduğunu belirten askeri kaynaklar henüz kara harekatının başlamadığını ve geçit açma faaliyetleri devam ettiğini belirtti.

SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ DESTEKLENİYOR

Yapılan açıklamada operasyonla; TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye’nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

TSK, IŞİD İLE AKTİF MÜCADELEYE KATKI SAĞLIYOR

IŞİD ile aktif mücadele eden TSK’nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

“FIRTINA KALKANI” operasyonu adını alan harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.