Hoşgeldiniz  

Tolga Yarman ‘Cumhuriyetin İnançla sorunu yok!’

admin | 12 Kasım 2014 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber A- A+

chp_tolga_yarmanCHP Ataşehir İlçe Başkanlığı Eğitim Sekreterliği tarafından düzenlenen 10 Kasım “Atatürk’ü Anma Programı” kapsamında Prof. Dr. Tolga Yarman Cumhuriyeti ve Atatürk’ü anlattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. Yılı anma etkinlikleri kapsamında CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı Eğitim Sekreterliği’nin düzenlediği ve Güngör Gültekin tarafından organize edilen ve  CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın açış konuşması ile başlayan söyleşide, Prof. Dr. Tolga Yarman “Cumhuriyeti ve Atatürk’ü Anlamak” başlığı ile Cumhuriyet ve Atatürk’ten anladıklarını katılımcılarla paylaştı.

Mustafa Kemal Atatürk’ü “Mucize adam” olarak niteleyen Tolga Yarman söylediklerinden yola çıkarak söylemediklerine bakılması gerektiğini vurgulayıp, “Ne mutlu Türküm Diyene ve Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözlerinden yola çıkarak Atatürk’ü anlayıp tanımaya çalışılması gerektiğini söyledi.

1.Dünya Savaşı Emperyal Devletlerin Enerjiye Ulaşma Savaşı

1.Dünya Savaşını da halen devam eden “Enerji savaşı” olarak niteleyen Prof. Dr. Tolga Yarman 1. Dünya enerji savaşının tarafları Almanya, Fransa, İngiltere ve Çarlık Rusyası’nın da aralarında bulunduğu emperyal devletlerin enerjiye ulaşma mücadelesinin sonucu olduğunu belirtti.

Hektor’un İntikamını Aldık

Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş mücadelesi sırasında emperyal ülkelerin enerji hesaplarını iyi okuyana Atatürk’ün sınırları Anadolu’ya çekerek kurtuluş savaşını kazandığını belirttikten sonra; “Ataürk bu toprakların bütün tarihine sahip çıkmıştır.  Bunu kurtuluş savaşı sonrası söylediği bilinen “Hektor’un intikamını aldık” deyişinden anlıyoruz” dedi.

Toprağında Gözüm Yok, Toprağımda Gözün Olmasın

Atatürk’ün, “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerini “Senin toprağında gözüm yok, Toprağımda gözü olanın gözünü oyarım” kararlığının ifadesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tolga Yarman bu mücadelede devrimin gerçekleştiği SSCB’nin kararlı desteğinin etkisinin atını çizdi.

Dünyaya örnek olan istiklal mücadelesini veren ve sonunda bağımsızlığını kazanan halkın, “Ne mutlu Türküm” deme hakkı kazandığını vurgulayan Yarman, bu mücadeleyi veren halkların bu övünmeye hakları olduğunu söyledi.

Tolga Yarman, olağanüstü tarih anlayışı olduğunu söylediği Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı zamanda tarih yazma, inşa etme sorumluluğunun da bilincinde olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin İnançla Sorunu Yok

Prof. Dr. Tolga Yarman’ın “Cumhuriyeti ve Atatürk’ü Anlamak” başlığı ile gerçekleştirdiği söyleşisine şu sözlerle devam etti:

Cumhuriyet yönetimi inançlı akıl yönetimidir. Cumhuriyetin inançla sorunu yok, yobazlıkla sorunu var. Yeni oluşturulan Emevi ordusu ile inanç savaşı çıkartılmak isteniyor. Emperyalizmin kurduğu IŞİD Saddam’ın etrafındaki askerlerden oluştu. Bununla Türkiye’ye karşı cephe açıldı. IŞİD Saddam’a ihanet edenlerden intikam almak üzere kurulmuştur. Savaş makinesi olmaya hayır diyeceğiz. Anti emperyalist olmadan cumhuriyetçilik Atatürkçülük olmaz

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.