Hoşgeldiniz  

TARIK AKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

admin | 18 Eylül 2016 | Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet, Türkiye A- A+

son-yolculuk-ugurlama_tarik-akan66 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam’ın efsane oyuncusu Tarık Akan son yolculuğuna uğurlandı. Türk Sinemasının usta oyuncusu için Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda anma töreni yapıldı.

Teşvikiye Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından onbinlerin eşliğinde Bakırköy’deki Zuhuratbaba Mezarlığı’na götürülen Tarık Akan, burada defnedildi.

Özgürlük Meydanı’nda Tarık Akan’ı, anısına düzenlenen programda, doğup büyüdüğü ilçe olan Bakırköy’de on binlerce kişi karşıladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene katılıp usta oyuncuya son görevini yerine getirerek  ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Leman Sam, Rutkay Aziz, Zülfü Livanelli de Tarık Akan’ı son yolculuğuna uğurlamak için Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda düzenlenen törene katılanlar arasında yer aldılar. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de Tarık Akan’ı anma törenine katıldı.

Törende, Oyuncu Genco Erkal, sahnede Nazım Hikmet’in Oratoryosu’nu seslendirirken Erkal’a Fazıl Say ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı korosu eşlik etti.

‘Yiğidim Aslanım’ bestesiyle son bulan Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’ndaki anma töreni sonrası efsane oyuncu Tarık Akan son yolculuğuna uğurlamak için Teşvikiye Camii’ne getirildi.

Tarık Akan’ın Teşvikiye Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında defnedilmek üzere Bakırköy’deki Zuhuratbaba Mezarlığı’na götürüldü.

Türk sinemasının efsane oyuncusu Tarık Akan, doğup büyüdüğü ilçe olan Bakırköy’de on binlerce kişi karşıladı. Akan’ın naaşını taşıyan cenaze aracı sevenleri eşliğinde Zuhurtbaba Mezarlığı’na götürülerek burada toprağa verildi.

tarik-akan

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.