Hoşgeldiniz  

Taksim Meydanı’na Geçit Yok!..

admin | 01 Mayıs 2015 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

taksim-Gecit_yok_1-mayıs1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak isteyenlere izin vermeyen güvenlik güçleri alana çıkmak üzere toplanan kalabalıklara müdahale ediyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

1 Mayıs’ta Bakırköy, Yenikapı, Kadıköy ve Maltepe meydanlarını adres gösteren İstanbul Valiliği, Taksim Meydanı’nda bayram kutlama taleplerine izin vermedi.

Polis, Kazancı Yokuşu ve Atatürk Anıtı’na 1 Mayıs’ı kutlama ve 1977 yılında hayatını kaybedenleri anma, çelenk koyma amacıyla sendika ve STK temsilcilerinden oluşan küçük guruplara izin verdi.

Taksim Meydanı’ndaki polis kordonunu geçme yönünde ilk girişim TKP’li bir grup tarafından gerçekleşti. Komünist Parti üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, Taksim Meydanı’na girerek eylem yapmaya başladı. Ne olduğunu anlamaya çalışan polis şaşkınlığını kısa sürede atarak müdahale ettiği gurubun bir kısmını gözaltına alarak alandan çıkarttı.

Sabah saatlerinde toplandıkları Beşiktaş’tan Taksim’e yürümek üzere saat 14:00’te hareketlenen DİSK, KESK, TTB, TMMOB üyelerinden oluşan gurup polis tarafından yapılan müdahale sonrasında dağıtıldı.

Alınan bilgilere göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak isteyenlere polis yetkilileri arasında yürütülen müzakerelerde 5 yüz kişilik grubun Taksim Meydanı’na girişine izin çıktı. Toplu olarak Taksim’e çıkmak isteyen gruplar bu teklifi kabul etmedi.

İstanbul’da 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlamak isteyen guruplarla polis arasındaki gerginlik devam ediyor.

Ankara’da Sıhhiye meydanında toplanan kalabalık grup 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor.

Valilik tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde, Vatan Partisi’ne adres gösterilen Bakırköy Cumhuriyet Meydanı, Genel Başkan Doğu Perinçek’in yaptığı konuşma ile devam ediyor.

İstanbul Valiliği, sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerden oluşan kutlama organizasyon komitesinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü’nü Taksim’de kutlama talebini geri çevirmişti.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada gösterilen çeşitli gerekçelerle, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim Meydanı ve çevresi uygun görülmemiştir” denilerek Taksim Meydanı’nı 1 Mayıs kutlamalarına kapatmıştı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.