Hoşgeldiniz  

TAKSİLERDE YENİ UYGULAMA: İNDİ – BİNDİ

admin | 29 Aralık 2016 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

taksiTaksicilerle yolcular arasındaki kısa mesafe sorununa çözüm için indi bindi uygulaması geliyor. Taksiler 3 lira 45 kuruş yerine 8 lira 75 kuruşluk açılış ücreti uygulayacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Dolmuşta uygulanan indi – bindi gibi asgari ücretin belirlendiği yeni uygulamaya göre, iki buçuk kilometreye kadar olan mesafeler için sabit ücret olarak 8 lira 75 kuruş ödenecek. Taksimetreler bu mesafeden sonra ilave ücret yazmaya başlayacak.

“KISA MESAFE” TARTIŞMALARINI SONLANDIRMAK

Taksi tarifelerinde yeni kısa mesafe uygulamasının taksiciler ile yolcular arasında yaşanan “kısa mesafe” tartışmalarını sonlandırmak ve sorunu çözmek amacıyla  bu düzenlemeye gidildiği belirtiliyor.  İndi – bindi olarak adlandırılabilecek en kısa mesafenin 8 lira 75 kuruş olacağı yeni tarife uygulamasının tarihinin yakında açıklanacağı ifade ediliyor.

İLK 2,5 KM TAKSİMETRE 8 LİRA 75 KURUŞ

İndi – bindi uygulaması olarak adlandırılabilecek yeni kısa mesafe uygulamasında ilk 2,5 km boyunca taksimetre 8 lira 75 kuruşta kalacak. 2 buçuk kilometreden sonra atmaya başlayacak uygulamada taksimetre kilometre başına 2 lira 10 kuruş olarak atmaya devam edecek.

2017’DE İSTANBUL’DA LÜKS TAKSİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

2017 yılında İstanbul’da başlayacak olan lüks taksi uygulaması D segmenti araçlar (lüks taksi) için yüzde 15 farklı bir tarife uygulanacak. İstanbul’da yılbaşından sonra görülmeye başlanacak lüks taksilerin açılışı 3.95, kilometre 2.40, indi-bindi 9.45 olarak belirlendi.

LÜKS TAKSİLERİN RENGİ TÜRKUAZ

Alınan yeni kararla; aracın değiştirilme zamanı gelmiş, D segmenti araç alımı için başvurmuş henüz aracı hazır olmayanlar, başvuru talebini getirdiğinde 4 ay rüsum uzatma süresi tanınacak. Lüks taksiler türkuaz renk olacak. Elektrikli araçlar da lüks taksi sınıfında tanımlanacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.