Hoşgeldiniz  

Mahalle Sakinlerinden Ferhatpaşa’yı Dinliyoruz

admin | 14 Kasım 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar A- A+

Necmettin Erbakan ParkıAtaşehir’in, başta imar olmak üzere önemli sorunları olan mahallesi Ferhatpaşa sakinleri ile yerinde yaptığımız sohbetlerden öne çıkan ve çözüm bekleyen sorunları.

Recep Kenan/haberiasli.com

BELEDİYEDE İŞLER ÇABUK YÜRÜYOR, HALKLA İLİŞKİLERİ ÇOK İYİ

* Ferhatpaşa sakini Celal Teker en önemli sorun olarak imar diye başladığı konuşmasında, bölgedeki park, hastane ya da sağlık tesisi, eksikliğine değindi. Necmettin Erbakan Parkının yapılan en güzel çalışma olduğunu ifade eden Celal Teker, Belediyede işlerin çabuk yürüdüğünü ve halkla ilişkilerin çok iyi olduğunu; hizmette ayrım yapılmadığının, ötekileştirme olmadığını, kendisinin CHP’ye oy vermediği halde hizmetlerden sorunsuzca faydalandığını ifade etti.  Belediyenin çalışmalarını beğeniyor olmasının, “Oyunuzda etkili olacak mı?” Sorumuzu; “Düşünceme kalmış.” şeklinde cevaplayan Celal Teker’in oyu değişmese de, düşünceleri değişmiş görülüyor.

Baraja daha yakın olan Samandıra, Sancaktepe, Sarıgazi’nin imar emsallerine dikkat çeken Celal Teker bu uygulamaya anlam veremediğini, çözemediğini ifade etti.

Ulaşımda sorun olmadığını, devlet hastanesinin yapılmasının şart olduğunu, küçük bir mahalle olmayan Ferhatpaşa’nın, yeteri kadar parkı olmadığını ve okul eksikliğini söyleyen Celal Teker, yerel seçimlerde gönlünün Ak Parti’nin yönetime gelmesinden yana olduğunu söyledi, ancak isim vermedi. Ama yine de inanmadığı bir adaya da oy vermeyeceğini söyledi.

BAŞKAN İLGEZDİ OY ALMADI, HİZMETTE AYRIM YAPMIYOR

*”Her seferinde dile getirdiğimiz gibi en önemli sorunumuz İmar.” diye söze başlayan Resul Sırma, kiracı olduğu için direk olarak Resul Sırmaolmasa da dolaylı etkilendiğini ama imarın mahalle olarak en önemli sorunları olduğunu belirtti.  Sağlık tesisinin uzaklığına da dikkat çeken Resul Sırma, başıboş sokak hayvanlarının da önemli bir sorun olarak görüldüğünü söyledi. Sokak aydınlatmalarının eksikliğini işaret eden Ferhatpaşa esnafı Sırma, yapılan çalışmalardan en önemlisinin Necmettin Erbakan parkı olduğunu ifade etti.

Belediyenin halkla ilişkilerinin çok iyi olduğunu temizlik, Asfalt, kaldırım ve kanal çalışmalarının beğenildiğini söyleyerek; sağlık ocağının yapılmasını istediklerinin başında geldiğini, CHP adaylarından mevcut başkan Battal İlgezdi’nin devam etmesinden yana olduğunu söyledi. Battal İlgezdi’nin oy almadığı halde bölgeye hizmet ayrım yapmadan sürdürdüğünün altını çizen Resul Sırma, muhalif belediye olduğu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başta imar olmak üzere bölgeye hizmet vermeyeceğini ifade etti.

*İsini açıklamak istemeyen bir başka Ferhatpaşa Esnafı en önemli sorun olarak yine İmarı gösterdi. Su havzası gerekçesine inanmadığının da altını çizen esnaf, daha yakın bölgelerin imar emsallerini örnek göstererek, “Beni ikna etsinler.”derken kendisinin de Ak Parti sempatizanı seçmeni olduğunu açıkça ifade etti. Yapılan en güzel çalışmaya örnek olarak Necmettin Erbakan Parkı’nı gösteren Esnaf yapılan asfalt, kaldırım ve kanal çalışmalarının da önemli olduğunu belirterek, trafik işareti eksikliğine işaret etti.

İlçede CHP’nin alacağını düşündüğünü söyleyen adının açıklanmasını istemeyen esnaf, kendisinin tercihinin ilçede de Büyükşehirde de Ak Parti adaylarından yana olacağını ifade etti.

TAYYİP ERDOĞAN ADAYLIĞINI KOYSA BATTAL İLGEZDİ’YE KARŞI KAYBEDER

*Bir bölgede imar yoksa müteahhit gelmez. müteahhit gelmezse de orası gelişmez. “diyerek Ferhatpaşa’nın en önemli sorunu olarak Nezir Atarimarı işaret ediyor Nezir Atar. “İmarda düşük emsale su havzası gerekçe gösteriliyor.”diye sözlerine devam eden Nezir Atar, “Barajlara bizden yakın Yenidoğan, Sarıgazi, Sultanbeyli, Alemdağ, Samandıra imara açık ve emsal oldukça yüksek. SİT alanı olan Paşaköy imara açılıyor, Ferhatpaşa imara kapalı.”diyor. Belli ki anlam veremiyor bu ikili uygulamaya.

Nezir Atar, mahallenin eski esnaflarından, Ağrılı. Yerleşim yerlerinin içindeki sanayi kuruluşlarından ve yüksek gerilim hatlarından şikayetçi olan Nezir Atar, arka sokaklarda bazı eksiklilerin tamamlanmasını istedikten sonra; bir süre önce yapılan Necmettin Erbakan Parkı’nın bölge için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Ve bölgenin çehresini değiştirdiğini söyledi.

İlçe belediyesinin fakir fukaraya yardımına dikkat çeken Atar, aşevinden yemek dağıtıldığın ve bunları yaparken hiç kimseye göstermeden yapıldığını, İbadet yerlerinin bakımı ve temizliklerinin yapıldığını söyledi.

“Başakan çok iyi çalıştı. Bu başkandan çok memnunuz.”diyerek; İlçede Battal İlgezdi’yi başkan olarak görmek istediğini söyleyen Nezir Atar, İBB başkanı olarak ta Mustafa Sarıgül’ü işaret ediyor.

Son olarak ta, “Tayyip Erdoğan gelse, burada adaylığını koysa Battal İlgezdi’ye karşı kaybeder.”diye bağlıyor sözlerini Ferhatpaşa esnafı Nezir Atar.

“NECMETTİN ERBAKAN PARKI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”mehmet alacalı

*Kiracı olarak Ferhatpaşa’da yaşayan Mehmet Alacalı’ya göre en önemli sorun ulaşım. Ferhatpaşa’dan çok yakını Dudullu’ya, ya da Ümraniye’ye iki vasıta ile gidilebiliyor. Kadıköy seferlerinin iyi olduğun kabul eden Mehmet Alacalı çok yakındaki işine 2 vesaitle ve yollarda çok vasıta bekleyerek gidebildiğini söylüyor. İmarı da önemli bir sorun olarak gören Mehmet Alacalı İmar olsa kredi ile daire alabileceğini söyledi. Mehmet Alacalıya göre; “En önemli eksiğimiz parktı. Belediye Başkanımız, Necmettin Erbakan parkını yaparak onu halletmiş. Park için teşekkür ederiz. Bu park elimizden alınmazsa. Burada elimizden alınırsa nereye park yapılır. Yapılacak yer yok. İmar da önemli sorun, mahalleye ait spor kulübü yok. Spor altyapısı yok. Çöp konteynerleri daha düzenli yerleştirilebilir. Çalışan alsın. Belediye Başkanı Battal İlgezdi İyi çalışıyor. Büyükşehir de Kadir Topbaş olarak görüyorum.”

 

Cemal Gengönül-*Oy kullanmayacağını açıklayan Cemal Gengönül Battal İlgezdi’yi sevdiğini açıkça söylüyor. Büyükşehir’de de Mustafa Sarıgül’e oy vereceğini söyleyen Ferhatpaşa sakini Cemal Bey için en önemli sorun ulaşım. Çok yakınındaki Ümraniye ye tek vasıta ile gidememek ve uzun süre otobüs beklemekten şikayetçi. Kiracı olduğunu ifade eden Cemal Gengönül kendilerini yakından ilgilendirmese de imar sorununun da önemli olduğunun altını çiziyor. Ferhatpaşa’nın Beğendiği çalışmalar arasında ise asfaltlama kaldırım ve kanalizasyon çalışmalarının sayıyor. Ulaşım konusunda çözüm üretilmesi gerektiğini ifade ediyor.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.