Hoşgeldiniz  

Sosyal Medyada Eyüp Konuşuldu

admin | 06 Aralık 2013 | Genel, İstanbul, Manşet, Yerel Seçim Aday Adayları A- A+

 IMG_1279AK Parti Eyüp Belediye Başkan A. Adayı Av. Temel Başalan istişare programlarının sonuncusunu sosyal medya aracılığıyla düşüncelerini kendisine iletenlerle yaptı.

EYÜP NE İSTER?

Sosyal medyada en fazla Eyüp konuşuldu.

AK Parti Eyüp Belediye Başkan A. Adayı Av. Temel Başalan istişare programlarını ara vermeden sürdürüyor. Mahalle mahalle, köy köy Eyüplüleri dinleyen Başalan; sivil toplum kuruluşları ve medya mensuplarıyla sürdürdüğü istişare programlarının sonuncusunu sosyal medya aracılığıyla düşüncelerini kendisine iletenlerle yaptı.

EYÜP’TE PROJELER KONUŞACAK

#EyüpNeİster etiketiyle iki hafta boyunca Eyüplüleri dinleyen Av. Temel Başalan’a Twitter’dan ve Facebook’tan binlerce mesaj geldi.

#EyüpNeİster etiketiyle sosyal medyada erişilen kişi sayısı 2.136.128 olurken,  www.temelbasalan.com internet sitesine girerek Temel Başalan’ın projelerini inceleyen kişi sayısı ise 259 bini aştı.

EYÜP İÇİN DİKKAT ÇEKEN İSTEKLER

AK Parti’nin Eyüp A. Adaylarından olan ve sosyal medyayı da aktif kullanmasıyla dikkat çeken Av. Temel Başalan’a Twitter’den gelen ilginç tekliflerden birinin sahibi cami cemaati olan bir anne “Eyüp Camii’ne geldiğimizde rahat ibadet etmek istiyoruz. Alış-veriş merkezlerinde bile kreş bulunmakta. Belediye olarak insanlar ibadetlerini rahat yapsınlar diye o süre içerisinde çocuklarına siz baksanız olmaz mı?” dedi.

Eyüp ile ilgili gerek sosyal medyadan gerekse birebir iletişimden gelen soru, teklif ve düşüncelerin tamamının değerlendirildiğini, bundan sonra da değerlendirmeye devam edeceklerini paylaşan Başalan, “Trafik, mülkiyet, kentsel dönüşüm gibi akla gelen problemlerin çözümlerini birlikte gerçekleştireceğimiz gibi; düşündüğümüz projeleri de yine Eyüplülerle birlikte uygulayacağız.” dedi.

EYÜP, MEDİNE’YE KARDEŞ İLÇE OLACAK

Eyüp Sultan’ın medfun bulunduğu mekanı fiziken de Mescid-i Nebevi’nın bahçesine benzer bir şekilde düzenleyerek Medine’nin kardeş ilçesi yapacağız” diyen Başalan Eyüp’ün çok sayıda kardeş belediyesi olacağının altını çizdi.

RAHMETLİ MENDERES’İN PROJESİ

Başalan; “Bize gelen yorumların büyük bir kısmı Eyüp Sultan ile ilgili. Adnan Menderes’in de Eyüp Sultan ile ilgili bir projesi vardı. Biz Eyüplü kardeşlerimizin desteğiyle ve Allah’ın izni ile bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu projeyi gerçekleştirmek inşallah bize nasip olur. Ensar olmak, yardımcı olmaktır. Manevi değeri çok yüksek olan bir yerdeyiz. Eyüp’teyiz. Biz, Eyüp’ü 21 mahallesi ve 7 köyü ile birlikte düşünüyoruz.” dedi.

Başalan; “Şey Edebali’nin Osman Gazi’ye, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”  şeklindeki vasiyetiyle,Fatih Sultan Mehmed Han’ın; “Hüner, bir şehri yaşanılır kılmaktır. O da yetmez, orada yaşayanları da mutlu edebilmektir” tavsiyeleri bizim için çok önemlidir.” dedi.

İNTERNETİ KULLANIM YAŞI 8’E KADAR İNDİ

Başalan şöyle konuştu: “Bizim için sosyal belediyecilik çok önemli. Sosyal belediyecilik, çok iyi halka ilişkiler, başarılı bir iletişim demektir. Biz, iletişimin bütün kanallarını açık tutacağız. Sosyal medya kullanım yaşı 10’a hatta 8’e kadar inmiş durumda. Sosyal medya, benim ayrıca önem verdiğim bir iletişim mecrasıdır. İki hafta gibi çok kısa bir süre içerisinde fikirlerini bize ileten binlerce kardeşimiz var. Bütün yazılanları okudum. Çoğuna cevap yazdım. Fikirleri ayrı ayrı raporlar haline getirdik. Adaylık süreciyle birlikte projelendirerek Eyüp’ün istediğini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız.”

Aralarında sanatçı Murat Göğebakan, televizyon programcısı ve sosyal medya uzmanı Ferudun Özdemir, internet haberciliğinin usta isimleri Ünal Tanık ve Osman Ateşli, güvenilir araştırma ve anketleriyle dikkat çeken GENAR’ın ortaklarından İhsan Aktaş gibi önemli isimlerin de bulunduğu sosyal medyayı aktif olarak kullanan yaklaşık 50 kişinin katıldığı toplantı için ise Av. Temel Başalan şöyle konuştu: “Benim için çok verimli bir toplantı oldu. Sosyal medyadan bize ulaşarak fikirlerini ileten ve bu ortamda bulunarak değerlendirmelerini ifade eden tüm dostlara çok teşekkür ediyorum. Eyüp’ü ve Eyüp Gönüllülerini dinlemeye bundan sonra da devam edeceğiz”

Temel Başalan kimdir?

Temel Başalan, 5 Temmuz 1971 yılında Ordu’nun Mesudiye ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Mesudiye’de başlayan Temel Başalan; orta ve lise eğitimini Ordu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Temel Başalan, öğrenim hayatından sonra siyasete  yöneldi.

Temel Başalan, 2004-2009 yıllarında Kağıthane ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Belediye Meclis Üyeliği ve Kağıthane Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bu dönemde başkan yardımcılığının yanı sıra encümen başkanlığı, hukuk ve imar komisyon başkanlığı yaptı.

Temel Başalan, 2006 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve 2008 yılında Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu. 2009 yılında yapılan İl Kongresi’nden sonra da Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Temel Başalan; AK Partili belediye başkanları, ilçe başkanları ve akademisyenlerden kurulu komisyonlar marifetiyle, yerel yönetimlerde yaşanan mülkiyet sorunlarının tespiti ve bu sorunlara yasal çözüm önerilerinin getirilmesinde etkin rol oynadı.

Birçok dernek ve vakıfta kurucu, yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı olarak görev alan Temel Başalan, halen Ordulular Birliği Hizmet Vakfı’nda ve Ordu Dernekler Federasyonu’nda Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Danışmanlığı görevini yapan Temel Başalan, evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.