Hoşgeldiniz  

SOKATAKİLERİ TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ

admin | 04 Aralık 2015 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Manşet A- A+

battal-sarikaya (1)İstanbul Valiliği koordinasyonuyla, emniyet ve zabıtanın birlikte yürüttükleri, dilencileri ve sokak çocuklarını hayata kazandırma projesi Ataşehir’de de uygulanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Valiliği; sokakta yaşayan, dilenen vatandaşları sosyal yaşama katarak, topluma kazandırmayı amaçladığı sosyal sorumluluk projesi yürütüyor. Projeye belediyeler, zabıta ve emniyet müdürlüğü toplum destekli şubesi de katkı veriyor.

battal-sarikaya (4)

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya,

SOKAKTA ÇİÇEK SATARAK YAŞAMINI SÜRDÜREN AİLE HAYATA BAĞLANDI

Bu proje kapsamında Ataşehir Belediyesi de, sokakta çiçek satarak yaşamını sürdüren bir aileyi hayata, sosyal yaşama bağlamak için ilk adımı attı. Evli olan ve masraflarını karşılayamadığı için nikahsız yaşayan, belediyeden nikah masraflarının karşılanmasını, işlemlerinin yapılmasını isteyen çifti Ataşehir belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sosyal belediyecilik anlayışıyla hem nikâh masraflarını karşıladı, hem de rahat bir yaşam sürdürecek, çiçeklerini satabilecekleri bir satış noktası düzenlemesi yaptı.

İLK UYGULAMA NİKAHSIZ YAŞAYAN AİLEYE NİKAH

Belediye tarafından başlanan projenin Ataşehir ayağının ilk uygulanması nikahsız yaşayan bir aile. Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile masrafları karşılanarak nikâh işlemleri belediye tarafından yürütülerek çiftin evliliği resmiyet kazandı.

battal-sarikaya (11)

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, Recep Kenan

PROJE, TOPLUMA KAZANDIRMA GİRİŞİMDİR

Şimdiye kadar sadece bu işlerden uzaklaştırılması yönünde bir çalışma ile yetinildiğini kaydeden Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, sokakta yaşayanların, özellikle dilencilerin hayata kazandırılması için Valilik tarafından yürütülen, emniyet ve zabıtanın koordineli çalıştığı proje ile ilgili; Bu caydırıcı olmayınca bunları topluma kazandırmak için yapılan bir girişimdir” dedi.

battal-sarikaya (6)

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya,

İNCELİYORUZ, KARŞILANABİLECEK İHTİYAÇLARI KARŞILIYORUZ

Projenin Ataşehir ayağında çalışanlar ile istişare halinde olduklarını vurgulayan Battal Sarıkaya;  “Özellikle projenin hayata geçirilmesinde, meslek edindirilmeleri, ticaret yapmaları ya da bir işe yerleştirilmeleri gibi düşünceler var.  Bu proje kapsamında çalışan görevli arkadaşlar, durumlardan bizi haberdar ediyorlar.  O ailenin ekonomik durumlarına, yaşam standartlarına uygun, bizim katkı sunacağımız bir şeyler olursa; gidip inceleme yapıyoruz. Tarafımızdan ihtiyaçları karşılanabilecek düzeyde olanları karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

battal-sarikaya (5)

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya,

ÇİÇEK SATARAK YAŞAMLARINI SÜRDÜRECEKLER

Son olayda karşılarına ilginç bir tablo çıktığını ifade eden Battal Sarıkaya; “Masraflardan dolayı nikâhını kıyamamışlar. Bu organizasyonun bir parçası olarak da gelinliklerini temin ettik. Nikâh işlemleri belediyemiz tarafından yürütüldü.  Bugün nikâhlarını kıyacağız. Bende arabamı gelin arabası olarak kendi hizmetlerine verdim. Kendileri için birde çeyiz sandığı hazırladık. Ayrıca Ataşehir Belediyesi olarak onlara satış noktası düzenlemesi yapıldı.  Orada çiçek satarak yaşamlarını sürdürecekler” dedi.

battal-sarikaya (4)

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya,

battal-sarikaya (13)

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, Recep Kenan

battal-sarikaya (2)

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya,

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.