Hoşgeldiniz  

Şok Hizmet ‘Hastane’de

admin | 24 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

sok hizmet_fsmAtaşehir Belediyesi’nin ayda 2 kez mahallelerde uyguladığı ‘şok hizmet’te sıra Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’ndeydi. FSM’de ‘Şok Hizmet’ çalışmasını İlhami Yılmaz başlattı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Sabah saat 07:00 da FSM Hastanesi’nin bahçesinde toplanan belediyenin ilgili birimlerine ait ekipler başlarında birim müdürleri ile birlikte Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz’ın katılımı ile “Şok Hizmet” tüm gün süren çalışmasını başlattılar.

Fen İşleri, Park Bahçeler, Çevre Koruma, Temizlik işleri, Veteriner hizmetleri birimlerinin olduğu ekipler Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nin bahçesinde temizlik yaptı. Budanması gereken ağaçları budayıp bakım yaptı. Bahçe salgın hastalık taşıyıcısı haşerelere karşı ilaçlandı. Bahçedeki otlar biçilerek düzenleme yapıldı.

FSM Hastanesi’ne Belediye tarafından gerçekleştirilen ziyarette gündeme gelen “Şok Hizmet” çalışmasının ilk kez bir kurumda uygulandığını belirten Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz çalışmalar ile ilgili şunları söyledi; “Hastaneyi ziyaretimizde bir takım eksiklikleri yapmak üzere çevreyi dolaştığımızda hastanenin bahçesinin bakımsız olduğunu gördük. Belediye olarak “Şok Temizlik” çalışmamızı burada uygulayalım bakımlı temiz bir hale gelsin hastane bahçesi. Vatandaşlarımız temiz bir bahçede dolaşsınlar. Bu nedenle bu sabah tüm gün sürecek olan şok temizlik çalışmasını başlatmak için buradayız. Hastaneden zaman zaman istekler oluyor. Biz de bu istekleri imkanlarımız ölçüsünde yerine getiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda bir hasta nakil aracı bağışlandı belediyemiz tarafından. Biz çevresel açıdan daha çok destek olabiliyoruz hastanemize. Temizlik, tamir gibi ihtiyaçlarını karışlamaya çalışıyoruz. Bizim uyguladığımız “Şok Hizmet” Türkiye’de tek uygulama. Bu uygulama hastanede ilk oluyor. 180 dönümlük bir arazi hastane bahçesi. Bu ölçüde bir alana bakmak kolay değil. Bir hastanenin kendi olanakları ile bakması daha da zor. Bu alan Koruma Kurulu tarafından korumaya alınmış bir alan burası. İstanbul’da kalmadı bu ölçekte alan. Ataşehir’de hiç yok. O yüzden bu alana sahip çıkmalıyız. Biz hastane yönetimine yürüyüş park alanı olarak düzenlemeyi teklif ettik.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.