Hoşgeldiniz  

SİYAD BATI ATAŞEHİR’DEN SİNOPLU ÇOCUKLARA DESTEK

admin | 15 Nisan 2017 | Ataşehir, Genel, İstanbul, Manşet A- A+

SİYAD Batı Ataşehir Şubesi, Kadınlar Komisyonu tarafından organize edilen, geliri kimsesiz ve ihtiyaç sahibi çocuklara yardım amacıyla kullanılacak Kadınlar Matinesi etkinliği düzenledi.

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Batı Ataşehir Şubesi Kadın Komisyonu, geliri Sinop İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koruma Merkezine bağışlanmak üzere “Çocukluk hak, çocuklarımız halktır. Umutları da biz olalım” adıyla kadınların katıldığı etkinlik düzenledi.

4 dönemdir derneğin başkanlığını yürüten SİYAD Batı Ataşehir Şubesi Başkanı Raci Bal, düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; “Kadınlar Matinesi adı altında yaptığımız etkinlik daha bir önem arz ediyor.  Kadınlar Matinesi adıyla düzenlediğimiz etkinlik Sinop’ta kimsesiz çocuklar kurumuna yapılacak olan bağışlarımız ve yardımlarımızın toplanması amaçlıdır. Etkinlik, Kadın Kolu üyelerimizden oluşan Kadın Komisyonu tarafından organize edildi. Dışarıdan bakıldığında eğlence gibi görünebilir. Ama etkinliğin içeriği Sinop’ta bulunan kimsesiz çocuklarımıza yardım amaçlıdır. Buradan elde edilecek yardım ve bağışların hepsi Sinop Çocuk Koruma Merkezi’ne aktarılacaktır.”şeklinde konuştu.

SİYAD Batı Ataşehir Şubesi Başkanı Raci Bal, etkinliklerden elde edilecek gelir ve sponsor yardımlarının dernek yönetimi tarafından Sinop’a götürülerek, Sinop Çocuk Koruma Merkezi yetkililerine teslim edileceğini ifade etti.

Sinop İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koruma merkezi yetkilileri ile iletişim kurarak kampanyayı başlattıklarını kaydeden Kadın Komisyonu Başkanı Nurdan Kalyoncu, 3 aydır dernekte görev aldığını ve ilk olarak yardım organizasyonu için çalıştıklarının altını çizerek, “Amacımız Kadınlar Kolunu ve derneğimizi tanıtmak. Kadınlar Komisyonu olarak yardım kampanyası için bu etkinliği düzenledik. İlk çalışmamızı Sinop İlimize yönelik yaptık. Gerekli iletişimler kuruldu. Daha sonra biz ne yapabiliriz dedik ve bu bağış kampanyası çıktı karşımıza. Bu etkinlikten elde edeceğimiz gelirlerle Sinop İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Koruma Merkezi’ndeki 70 çocuk faydalanacak. Kimine burs, kimine giyecek olarak yardım yapılacak. Kimilerinin de kırtasiye ve benzeri ihtiyaçların karşılanacak. Sponsorlardan aldığımız bilgisayar ve oyuncaklar gönderilecek. Ayrıca bu etkinlikten elde ettiğimiz maddi yardımı da göndereceğiz. Tüm bunlar iletişim kurduğumuz merkezde toplanacak ve merkez yetkilileri tarafından kullandırılacaktır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.