Hoşgeldiniz  

Sivas Madımak Olaylarında Hayatını Kaybedenler Anılıyor

admin | 02 Temmuz 2018 | Genel A- A+

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te meydana gelen Madımak Oteli yangınında hayatını kaybeden 37 kişi Sivas Valisi Davut Gül ve Cem Vakfı Başkanı Erdoğan Döner’in katıldığı törenle anıldı.

Sivas Valisi Davut Gül ve Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Sivas olaylarında yaşamını yitirenler için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı.

Sivas Valisi Davut Gül ve Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, kentte 2 Temmuz 1993’te çıkan olaylarda hayatını kaybeden 37 kişi için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı.

Gül, Döner, Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas Belediye Başkanı Vekili Erdal Karaca, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Sivas Valiliği önünden İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen eski Madımak Oteli önüne yürüyerek geldiler.

Vali Gül ve beraberinden protokol heyeti Madımak Oteli önündeki, olaylarda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bıraktı.

Bakan Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 yıl önce meydana gelen üzücü olay vesilesiyle İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasına karanfil bırakmak için geldiklerini söyledi.

BU ACI SİVAS’IN MİLLETİMİZİN, DEVLETİMİZİN ACISIDIR

Olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Gül, olayı tertipleyenlerin 25 yıl geçtikten sonra daha iyi anlaşıldığını kaydederek, “Bu acı onların acısı olduğu kadar Sivas’ın genelinin, milletimizin, devletimizin acısıdır. O dönem hem Sivas olayları hem Başbağlar ülkemizi bir çatışma ortamına sürüklemek isteyen karanlık ellerin bir planıydı. Çok şükür milletimizin feraseti sayesinde bu plan tutmadı, tutmayacak.” dedi.

HER VATANDAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİN KIYMETLİDİR

Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen Madımak Oteli önünde karanfil bırakan Sivas Valisi Davut Gül, farklılıkları zenginlik kabul ettiklerini vurgulayarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşı, Türkiye Cumhuriyeti için birbirinden kıymetlidir. Bu vesileyle bir kez daha hem dışarıdan gelen hemşehrilerimize hem burada anmaya katılan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.