Hoşgeldiniz  

SINAV STRESİNE TÜYOLAR BİZDEN!

admin | 18 Ekim 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet A- A+

teog-1Ataşehir Belediyesi, 17 Ekim Perşembe günü Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş olan TEOG sınavına girecek olan öğrencilere yönelik “TEOG ve Motivasyon” semineri düzenledi.

SINAV STRESİNE TÜYOLAR BİZDEN: HER BİR HEDEF, SON HEDEF DEĞİLDİR!

Geleceğin mimari olan çocukların gelişimine yönelik verdiği hizmetleri her zaman ön planda tutan Ataşehir Belediyesi, 17 Ekim Perşembe günü Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş olan TEOG sınavına girecek olan öğrencilere yönelik “TEOG ve MOTİVASYON” semineri düzenledi.

teog-3

“TEOG ve Motivasyon” seminerde öncelikle TEOG nedir, TEOG sistemi hakkında bilinmesi gerekenler, sınava hazırlanırken öğrenmenin önemi, beyinde öğrenme nasıl gerçekleşir, öğrenmeyi etkileyen faktörlerin sırrı ve ders çalışma yöntemleri nedir gibi soruların cevapları arandı.

Uzman Psikolog Özlem Yeter, sınav stresini yenme ve motivasyon konuları üzerinde durarak, sınav öncesinde yapılması gerekenler, sınav kaygısıyla baş etmenin yolları sürecinde öğrencileri bilgilendirdi.

teog-4

Öğrencilere derslere duygusal bakmadan, sadece öğrenme odaklı çalışmaları gerektiğini, sınavda çıkma ihtimali yüksek olan konuları gözden geçirmenin faydalarını anlatan Yeter,“ Eksikleriniz varsa hemen tamamlama yoluna gidin. Her bir hedef son hedef değildir. Asıl önemli olan bu süreç içerisinde doğru kararlar alıp, düzenli çalışarak bu süreci başarıyla tamamlamaktır. Düzenli bir uyku düzenine sahip olmayı alışkanlık haline getirin” dedi.

Uzman Yeter,  öğrencilere kendi hikâyelerini yazmalarını söyleyip, kısa ve uzun süreli hedef oluşturmanın önemin vurguladı.

teog (5)

teog-2

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.