Hoşgeldiniz  

SEVGİ SELİ ENGELLİ İLETİŞİMİ İÇİN İŞARET DİLİ EĞİTİMİ BAŞLATTI

admin | 03 Aralık 2016 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

sevgi_seli_acilis-0Engellilere yönelik projeler üreten Sevgi Seli Engelliler Derneği işitme engellilerin iletişimine katkı amacıyla istihdam edildikleri kurumların personeline işaret dili eğitimi veriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstihdam alanlarında iletişim zorluğu çeken işitme engelliler için özel ve kamu kuruluşlarının insan kaynakları departmanlarına ücretsiz işaret dili eğitimi verip iletişim sorununa çözüm üretmeyi amaçlayan Sevgi Seli Engelliler Derneği, Genel Başkan Fahri KOL, “Üyelerimizden ve çevre halkının yoğun isteği doğrultusunda 3 guruptan oluşan işaret dili eğitim projesini hayata geçirdik. Ülkemizde engelliler birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sorunlara çözüm üretmek bizlerin boynunun borcudur” dedi.

“İşitme engelli vatandaşlarımızın istihdam alanlarında karşılaştıkları iletişim sorunlarının takipçisiyiz” diye açıklamasını sürdüren Fahri Kol, “İletişim alanında yaşanan sorunları işitme engelli arkadaşlarımıza istihdam kapılarını kapatmaktadır. Bu sorunlara bir nebze çözüm sunmak amacıyla ilerleyen tarihlerde kurumların “İnsan Kaynakları” departmanında en az bir kişiye işaret dilini öğretmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Fahri Kol, Projeye destek veren Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’na, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Savaş’a ve İşaret dili eğitmeni Nadide Özlük’e projeye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Fahri Kol’un genel Başkanı olduğu Sevgi Seli Engelliler Derneği’nin İçerenköy’deki merkezinde gerçekleştirilen İşaret dili eğitim projesi açılışına Ataşehir Kaymakamımız Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ak Parti İstanbul Milletvekili Av.Hurşit Yıldırım, Ak Parti Beşiktaş ilçe Başkanı Fersat Yıldırım, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi ve Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Başkanı Mükayil Bektaş, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Öğretim Üyesi Dr.Berna Orhan, Ataşehir Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şebnaz Yabar, Ataşehir Halk eğitim Müdürü Ali Savaş, İlçe Sosyal Yardım Hizmetleri Vakıf Müdürü Hüseyin Aydın, İçerenköy Mahalle Muhtarı Ayhan Öztürk, Ataşehir Birlik Platformu Başkan Yardımcısı Celal Parlak, STK, dernek başkan ve yöneticileri, iş adamları, üyeler ve Ataşehirliler katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.