Hoşgeldiniz  

Şemdinli’de 7 tabur operasyona katılıyor

admin | 14 Eylül 2012 | Asker, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

Şırnak’ın Şemdinli ilçesinde 7 tabur askerin katıldığı bir operasyon düzenleniyor.

Genelkurmay Başkanı Hakkari-Yüksekova ve Şemdinli’deki askerî birliklerde incelemede bulunmuş, Şemdinli’de devam etmekte olan operasyon hakkında ilgililerden bilgi almış ve bir süre operasyonu izlemiştir.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan, Genelkurmay Başkanı’nın 2’nci Ordu Komutanlığındaki İncelemeleri hakkında açıklama yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı sitesinden duyurulan açıklamada Orgeneral Necdet Özel’in beraberindeki heyetle incelemelerde bulunup 7 taburun katıldığı Şemdinli’deki operasyonu izlediği belirtildi. Açıklamad şu ifadelere yer verildi: “Genelkurmay Başkanı, beraberinde Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları olduğu halde bugün Hakkari-Yüksekova ve Şemdinli’deki askerî birliklerde incelemede bulunmuş; Şemdinli’de devam etmekte olan büyük çaplı (7 Tabur) operasyon hakkında ilgililerden bilgi almış ve bir süre operasyonu izlemiştir.”

TUNCELİ’DE PKK’YA BÜYÜK OPERASYONDA ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
Tunceli’de eylem hazırlığında olan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmalar sürerken, PKK’lıların bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından bombalandı.

30’AR KİŞİLİK İKİ TERÖRİST GRUBU TESBİT EDİLDİ
Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde dün Çambulak Jandarma Karakolu’na ekmek taşıyan aracı ateşe verip yaktıktan sonar sürücü Deniz Beyazgül’ü da kaçıran PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyon bugün genişletildi. İnsansız Hava Aracı ve teknik takipte Aşağıtorunoba, Çambulak, Gözen ve Sarıtaş köyleri arasında sayıları yaklaşık 30 olan ve hareket halinde 2 ayrı PKK’lı grup tespit edildi. Bölgeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilirken, Kobra helikopterler de PKK’lıların bulunabileceği alanları bombaladı.
Güvenlik güçleri sarp ve derin vadilerin bulunduğu ormanlık alan içinde gizlenen bir grup PKK’lı ile bu akşam saatlerinde çatışma yaşandı. Çatışmaların sürdüğü bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Süren çatışmalarda ölen ve yaralı konusunda henüz bilgi alınamadı.

İL GENELİNDE BÜYÜK OPERASYON
Güvenlik birimleri teknik takip ve istihbaratta PKK’lıların Tunceli, merkez, Ovacık, Hozat Pülümür ilçeleri kırsalında eylem yapmak için telsizle şifreli konuşmalar yaptığını tespit etti. Güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılmasının ardından Tunceli genelinde eylem hazırlığında olan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli geniş kapsamlı başlatılan operasyonlar sürdürülüyor. PKK’lıların eş zamanlı saldırılar düzenleyeceği bilgisi üzerine Tunceli 4’üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Hozat 51’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Tunceli Jandarma Böle Komutanlığı’nın düzenlediği operasyonlar Pülümür Vadisi, Munzur Vadisi, Hozat’ın dağlık alanları ile Hozat-Ovacık arasındaki Karaoğlan Mevkii, merkez Geyiksuyu Köyü kırsalında yoğunlaştırılıyor.

Milliyet

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.