Hoşgeldiniz  

SEDEF SİTESİ’NİN DÖNÜŞÜMÜNDE ‘KAROT’ GERGİNLİĞİ

admin | 21 Haziran 2016 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet A- A+

Atasehir_sedef_sitesi_karot_donusumAtaşehir, Atatürk Mahallesi Sedef Sitesi sakinleri bir grup malik tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılmak istenen “Krot” alma çalışmasına tepki gösterdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Atatürk Mahallesi’nde 16 blok ve 220 daire bağımsız bölümden oluşan Sedef Sitesi sakinleri maliklerin tamamının oluru alınmadan başlanan kentsel dönüşüm çalışmasına tepki gösterdi. Dönüşüm için başvurarak “Karot Çalışması” ile beton numunesi alınmasına tepki gösteren maliklerden bir gurup çalışmaya engel olması üzerine iki grup arasında gerginlik yaşandı.

İki grup arasında yaşanan tartışma ve artan gerginlik sonrası olayların büyümemesi için polis güvenlik tedbirleri aldı.

MÜTEAHHİDE YAPIŞMIŞ OLAN YANDAŞLAR VAR

Konu ile ilgili İstanbulum Gazetesi’ne açıklama yapan eski yönetici, malik ve site sakinlerinden Cevat Akova, Sedef Sitesi ile ilgili kentsel dönüşüm projesinin senelerdir gündemde olduğunu kaydederek; “En son geldiğimiz noktada ‘kentsel dönüşümde bazı kazanımlar var’ diye ne isteyeceğimizin tecrübesini de kazanarak, bu kazanımlardan istifade edebilmek için gelen tekliflerin içinden bir tanesini seçtik. Zaten bizim 4 bin 500 metrekarelik bir yerimiz var. Burayı kaça yaparsınız gibi konumda değiliz. Şimdi daha iyi konumdayız. Ne istediğimizi biliyoruz. Bize kim gelecekse şartlarımızı okusunlar. Şartlarımızın var olması kaydıyla, başta teminat olayı olmak üzere güvence istiyoruz. Yani, müteahhit işi bırakıp gittiği zaman haklarımızı nasıl kurtaracağız? Hesabını yapmak zorundayız” dedi.

SEDEF SİTESİ

SEDEF SİTESİ

“KAROT”, ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASINDAN SONRA

Dönüşüm projesi yürütecek firmayla henüz sözleşmenin tamamlanmadığını, “avam proje”nin henüz hazır olmadığını kaydeden malikler ise,  bu çalışmaların tamamlanmasından sonra “karot” alınmasını önerdiklerini kaydederek; 220 daireden 200 daire buna karşı olmadığını iddia ederek, kalan 20 daireyi ikna edeceklerini ifade ettiler.

“İLLE DE BU FİRMA OLSUN DİYORLAR”

Dönüşüm çalışmasını yürütecek yüklenici firma ile tekliflerini yerine getirmek koşuluyla anlaşılmasını talep ettiklerini ifade eden malikler, “Fakat, müteahhide yapışmış olan, evini bile feda edebilecek fedakârlar var” iddiasında bulunarak; “İlle de bu firma olsun diyorlar. O zaman senin çıkar ilişkilerin var burada.  Bu yollarla bitiremeyince “Karot” aldırarak, “burası oturulamaz” diye, çürük raporu alma yoluna giderek; insanları baskı altına almaya çalışıyorlar. Şu an çıkan gerginlik bundan ibarettir. Karot aldırmayalım. 10 Temmuz’da tekrar buluşarak konuşalım derken, yandaşlar karot almaya uğraşıyorlar. Kısacası burada çıkan kavganın nedeni, menfaat gurubunun söz konusu firmanın şartlarını kabul etmesinden ibarettir” şeklinde konuştular.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.