Hoşgeldiniz  

SDV’den Grevdeki Maltepe Üniversitesi Hastanesi İşçilerine Destek

admin | 06 Ocak 2015 | Ataşehir, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

Atasehir_sdv-grev_destekSendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten atıldığı için grevde olan Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçilerine Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi’den destek ziyareti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde Sağlık-İş sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan 98 sağlık emekçisini hastane bahçesindeki direniş çadırında destek için ziyaret eden Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, grevdeki işçilerle sohbet etti.

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nin bahçesinde kurdukları ve “Direniş Sarayı” adını verdikleri çadırda grev yapan işçilere battaniye ve yakacak götüren Gamze Akkuş İlgezdi’ye Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der de eşlik etti.

Aralık ayının başından beri yaşanan işçilerin işten atılmaların 98’i bulduğu Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık-İş sendikası 6 Aralık 2014 günü grev kararı aldı.

“Sendikaya Üye Olunca İşten Atıldılar”

DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık-İş sendikasına üye olan Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde 98 kişi işten atılınca grev kararı aldı. Hastane önüne çadır kuran işçiler eylemlerini sürdürürken, siyasi kurumlar, sendikalar ve farklı işyerlerinde çalışan işçi ve emekçiler de destek ziyaretlerini sürdürüyor.

“Direniş Sarayı”na Siyasilerden Destek

İşçilerin, “Direniş Sarayı” adını verdikleri çadırda devam ettirdiği greve, CHP İstanbul Milletvekili ve eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz’dan sonra; Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der de ziyaret ederek destek verdiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.