Hoşgeldiniz  

SAYIŞTAY’IN ATAŞEHİR BELEDİYESİ RAPORU MECLİSTE

admin | 07 Haziran 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Manşet A- A+

0Ataşehir Belediyesi Meclisi 2’nci Seçim Dönemi, 3’üncü Toplantı Yılı, Haziran Ayı Toplantısı 1’inci Birleşimi 1. Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında geçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Oturumu açarken Ramazanı tebrik ederek hayırlı olmasını dileyen Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata ailelerinde kayıp yaşayan meclis üyeleri Mustafa Cevat Arzık ve Mahmut Yörük’e baş sağlığı dilerken taziyelerini iletti.

Gündem dışı söz alarak meclis üyesi arkadaşları kayınpederini kaybeden Mustafa Cevat Arzık ve eşini kaybeden Mahmut Yörük için taziye ile Ramazan ayını kutlayıp hayırlı olmasını dilediği mesajlarını ileten CHP Grup Başkanvekili ve sözcüsü İlhami Yılmaz, Mali denetimden geçen belediyenin denetleme sonucu 2014’te açıklanan 2013 yılı Sayıştay raporları hakkında bilgi verdi.

SAYIŞTAY’DAN DOĞRU VE GÜVENİLİR BİLGİ İÇERDİĞİ KARARI

5300 sayılı belediye yasası gereği meclise bilgi verdiğini dile getiren CHP Grup Başkanvekili ve sözcüsü İlhami Yılmaz, Belediye ile ilgili detaylara da yer verilen 2014 yılında açıklanan 2013 yılı Sayıştay raporunda; mali denetleme sonucunda 102 ve 103. Maddelerdeki uyumsuzluk tespit edildiği kayıtlardan olduğu anlaşılan uyumsuzluğun düzeltildiğini ifade etti. Yılmaz raporda, “102 ve 103. Maddeleri ve 391. Madde hariç tüm bilgi ve belgelerde doğru ve güvenilir bilgi içerdiği karara bağlanmıştır” ifadelerinin yer aldığını kaydetti.

Taziye için teşekkür ederek gündem dışı konuşmasına başlayan Ak Parti Gurup Başkanvekili ve sözcüsü Mustafa Cevat Arzık, İlhami Yılmaz tarafından verilen 2013 yılı Sayıştay raporu bilgilendirmesinin gereksiz olduğunu dile getirerek; TBMM’de CHP Gurup Toplantısında edilen küfürlere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak Ramazan ayının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmalardan sonra gündeme geçilerek ek gündem maddelerinin gündeme alınması oylanarak kabul edildi.

Yapılan oylamada gündemdeki 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11 ve 12. Maddelerin ilgili komisyonlara havalesi oy birliğiyle kararlaştırılırken 8. Madde teklif kararı olarak oylanarak  kabul edildi.

Gündemdeki diğer maddelerin gündemde kalması oy birliğiyle kabul edilirken Başkan Sadi Özata gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ile ve 8. 6. 2016 günü saat 17:00’da toplanmak üzere birleşim kapattı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.