Hoşgeldiniz  

Sarıkamış Şehitleri İçin Vefa Yürüyüşü

admin | 03 Ocak 2016 | Asker, Genel, Manşet, Türkiye


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

kars_sarikamis-yuruyus1915 Aralık’ta Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Allahuekber Dağları’nda donarak şehit düşen on binlerce Mehmetçik için ‘Vefakar Gençlik Ecdadını Unutmayacak’ yürüyüşü yapıldı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 1915 Aralık ayının halk dili ile zemheri soğuklarında Allahuekber Dağları’nda donarak şehit düşen on binlerce Mehmetçik için eş zamanlı olarak Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleşen ‘Vefakar Gençlik Ecdadını Unutmayacak’ anma yürüyüşü sona erdi.

Eksi 16 derecede gerçekleşen yürüyüş ve anma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ecdadın Sarıkamış’ta gösterdiği fedakarlığın ne anlama geldiğini anlayabilmek için burada olduklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen, ‘Vefakar Gençlik Ecdadını Unutmayacak’ anma yürüyüşlerinin ilk adımı Sarıkamış Ali Sofu Köyü Allahuekber Şehitliği’nde atıldı. Burada İl Müftüsü Mehmet Genç dua etti. Ardından Bakan Kılıç, “Sizler de soğuğu şu anda hissediyorsunuz. Gerçekten hava şartlarının ne kadar insanı etkileyebileceğini görüyorsunuz. Üstümüzde bizim ciddi anlamda kışlık kıyafetler olmasına rağmen üşüyoruz. Ecdadımızın burada gösterdiği fedakarlığın ne anlama geldiği anlayabilmek için buradayız.” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.